Vučić: Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu, male zemlje srećne što je neko smeo da to da izgovori

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od retkih zemalja koja sme da kaže istinu i kako stvari stvarno stoje.

„Naše je bilo da kažemo šta je istina, da to ostane zapisano u istoriji, da to bude na ponos našem narodu – da smo jedna od retkih zemalja i jedan od retkih naroda koji je smeo da govori istinu i da kaže kako stvari stvarno stoje.

- Advertisement -

„Da li će to da doprinese bilo čemu – neće, ali će svakako da, u jednom smislu, osnaži poziciju Srbije, a to je da znaju da znamo i da odlično razumeju da mi razumemo i da ne pokušavaju, misleći da ne shvatamo ili da ne razumemo o čemu se radi, da dobiju nešto što nije moguće“, rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je naveo da mu se javljaju iz malih zemalja „srećni što je neko smeo da kaže sve isto što i oni misle“.

Dodao je da se, po tom pitanju, neće promeniti stav onih kojima, kako je rekao, međunarodno pravo nije nešto na šta se pozivaju uvek, već samo kada im odgovara.

„Ja sam sve rekao što stvarno mislimo i ono što stvarno radimo. Imamo svoju politiku. Ja ne mogu da budem neko ko će da se hvali: ‘Prepisali smo 100 odsto vaših akata i to je naša politika’. Da, Srbija ima svoju politiku. Narod i građani Srbije imaju svoju vladu koja u njihovo ime vodi politiku“, poručio je predsendik.

Istakao je da je ponosan na to što Srbija ima samostalnu politiku, kao i da dolaze neka druga vremena.

„Ja sam na to ponosan, ali ako očekujete da će to da pomera kule i gradove – neće, ali naše je da radimo svoje, da čuvamo svoje, pa dolaze neka druga vremena“, naveo je Vučič.

Naglasio je da se svetom šire bauk slobode i nezavisnosti, te da je to moglo da se čuje tokom govora nekih lidera pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

„Polako se taj vetar slobode i miris slobode oseća svuda u svetu. Bauk slobode i nezavisnosti se ponovo širi svetom i neće to biti lako da se zaustavi“, zaključio je Vučić.

Vučić je izjavio da nije bitno da li je on zadovoljan svojim govorom na Generalnoj skupštini UN, već da je jedino bitno da li su zadovoljni građani naše zemlje.

„Ako oni jesu ja sam ponosan. Moram uvek da vodim računa o svim aspektima i posledicama ali istovremeno da govorim istinu. Mislim da sam sve to uradio, zahvalan sam i mom timu koji mi je pomagao u tome. Ja sam jutros u 4, pola 5 budio i Marka i Tijanu, oni su mi pomagali, ali uvek se nešto promeni u poslednjem trenutku“, rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

SourceNova

Ostavite komentar

Najnovije objave

Španija, Irska, Belgija i Malta traže samit EU o prekidu vatre u Pojasu Gaze

BRISEL – Španija, Irska, Belgija i Malta žele da se održi samit Evropske unije o prekidu vatre u Pojasu Gaze,...

Još priča na sličnu temu