VUČIĆ SPREMA PAKAO POLICIJSKOG ČASA: Ovo su 4 varijante, moramo da se pobunimo

Obavezno pročitajte

Dok su bolnice pune vakcinisanih sa upalama pluća, dok Aleksandar Vučić pravi stranačke mitinge ispred spomenika, a Bata Gašić žurke za kovid-elitu, narodu Srbije se opet preti policijskim časom, jer je po mišljenju režima i kriznog štaba “narod stoka, koja je kriva za sve”.

I pored toga što smo lideri po broju vakcinisanih (režimski mediji se hvale sa cifrom od milion i po ljudi), takođe smo, potpuno suprotno logici, lideri po broju zaraženih i po broju umrlih lekara.

I sukob SNS kartela, u kojem Vučić traži način da se obračuna sa svojim saborcima, „prosto traži“ uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa.

- Advertisement -

Ako se narod ne bude pobunio kao u julu prošle godine, kada je Vučić najavio uvođenje policijskog časa, ponovo ćemo ući u pakao kršenja osnovnih ljudskih prava, a zaključavanje neće doprineti „pobedi nad koronom“

OVO SU ČETIRI VARIJANTE ZAKLjUČAVANjA KOJIM NAM PRETI VUČIĆ:

  1. SUPER TVRDA

Vanredno stanje i policijski čas od 18.00 do 5.00.

  1. TVRDA

Policijski čas tokom vikenda, zatvaranje svega osim apoteka i marketa.

  1. SREDNjA

Potpuno zatvaranje za vikend, osim apoteka i marketa, ali bez policijskog časa.

  1. MEKŠA

Za vikend skraćivanje radnog vremena svega sem prehrambenih radnji i apoteka.

I Lončar može da naredi „lokdaun“

Prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo zdravlja, može da proglasi vanrednu situaciju zbog pandemije virusa tokom koje ministar zdravlja na osnovu predloga nadležnih službi može narediti: zabranu okupljanja na javnim mestima, ograničenje kretanja stanovništva u području zahvaćenom vanrednom situacijom, zabranu ili ograničenje putovanja, zabranu ili ograničenje prometa pojedinih vrsta robe i proizvoda, vanrednu vakcinaciju i mere lične zaštite od infekcije.

Zaključani smo proveli skoro 27 dana

Tokom prvog talasa korone, od 18. marta do 6. maja prošle godine, stanovnici Srbije su u svojevrsnom karantinu tokom trajanja policijskog časa proveli 638 sati ili više od 26,5 dana.

Policijski čas je prvi put uveden 18. marta i prvobitno od 20.00 do 5.00 ujutro. Međutim, u ovakvom obliku je važio samo četiri dana, pošto je već od 22. marta produžen na period od 17.00 do 5.00.

Najkontroverzniji policijski čas imali smo za Vaskrs, od 17. do 21. aprila i on je trajao čak 84 sata!

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu