VUČIĆ SPREMA OVO U SRBIJI: 3 muškarca usvojili bebu

Obavezno pročitajte

Trojica muškaraca ušla su u istoriju nakon što im je sud dozvolio da svi budu navedeni u krštenici deteta. Jan Dženkins, Alan Mofild i Džeremy Alen Hodžis doniranim su embrionima i uz pomoć surogat majki usvojili dvoje dece, ćerku Piper i sina Parkera.

  Trojac je u pravnu istoriju ušao 2017. godine kada im je sudija dozvolio da se nađu u Piperinoj krštenic i da je usvoje – što je bila velika prekretnica za porodice poliamorija da steknu priznanje u SAD-u. 

“Jedan od Džeremijevih prijatelja ponudio nam je embrione koji su im ostali od stvaranja porodice putem IVF-a, ali nisu mogli da ih koriste”, rekao je za Haf Post Ian, inače lekar.

- Advertisement -

“Imali smo mogućnost da usvojimo embrione i donesemo odluku o podizanju jedinstvene porodice.

Najstarije dete ovih muškaraca već je u pređkolskom i kažu kako ih i drugi roditelji podržavaju i traže da im ispričaju detalje njihove priče, prenosi index.hr.

Alan, koji je u vezi s Ianom 17 godina, a s Džeremijem 8, rekao je za britanski The Morning Show da je najveći izazov bio sa zakonom.

“Svađali smo se na sudu – bila je to prilično zanimljiva, napeta scena u sudnici”, kazao je.

“U početku se činilo da nam to neće biti odobreno, pa smo zatražili govor na sudu i izjasnili se, a sudinica se na kraju predomislila i odobrila nam roditeljsko pravo za naše dete prije nego što se rodilo.”

O njihovoj priči Ian je napisao i knjigu “Three Dads and a Baby” koja je nedavno izašla.

Kako nezvanično saznajemo zbog zakona oko istopolnih zajednica, Aleksandar Vučić se posebno zainteresovao za slučaj iz ovog članka, kako bi mogao pomoći muškarcima da usvajaju decu.

SourceLuftika

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu