18.2 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

VUČIĆ SPREMA OVO U SRBIJI: 3 muškarca usvojili bebu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Trojica muškaraca ušla su u istoriju nakon što im je sud dozvolio da svi budu navedeni u krštenici deteta. Jan Dženkins, Alan Mofild i Džeremy Alen Hodžis doniranim su embrionima i uz pomoć surogat majki usvojili dvoje dece, ćerku Piper i sina Parkera.

  Trojac je u pravnu istoriju ušao 2017. godine kada im je sudija dozvolio da se nađu u Piperinoj krštenic i da je usvoje – što je bila velika prekretnica za porodice poliamorija da steknu priznanje u SAD-u. 

“Jedan od Džeremijevih prijatelja ponudio nam je embrione koji su im ostali od stvaranja porodice putem IVF-a, ali nisu mogli da ih koriste”, rekao je za Haf Post Ian, inače lekar.

- Advertisement -

“Imali smo mogućnost da usvojimo embrione i donesemo odluku o podizanju jedinstvene porodice.

Najstarije dete ovih muškaraca već je u pređkolskom i kažu kako ih i drugi roditelji podržavaju i traže da im ispričaju detalje njihove priče, prenosi index.hr.

Alan, koji je u vezi s Ianom 17 godina, a s Džeremijem 8, rekao je za britanski The Morning Show da je najveći izazov bio sa zakonom.

- Advertisement -

“Svađali smo se na sudu – bila je to prilično zanimljiva, napeta scena u sudnici”, kazao je.

“U početku se činilo da nam to neće biti odobreno, pa smo zatražili govor na sudu i izjasnili se, a sudinica se na kraju predomislila i odobrila nam roditeljsko pravo za naše dete prije nego što se rodilo.”

O njihovoj priči Ian je napisao i knjigu “Three Dads and a Baby” koja je nedavno izašla.

Kako nezvanično saznajemo zbog zakona oko istopolnih zajednica, Aleksandar Vučić se posebno zainteresovao za slučaj iz ovog članka, kako bi mogao pomoći muškarcima da usvajaju decu.

- Advertisement -
SourceLuftika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti