VUČIĆ: SNS neće učestvovati u stvaranju nove vlade?

Obavezno pročitajte

Vučić o izborima

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je još rano govoriti o postizbornim koalicijama i da je potrebno prvo sačekati da stignu rezultati glasanja koje će biti održano 21. juna, jer može da se desi i da SNS ne bude u novoj Vladi.

„Može da bude i nekih iznenadjenja, možda mi i nećemo učestvovati u sastavljanju nove Vlade, možda će je formirati drugi“, rekao je Vučić.

- Advertisement -

Vučić je rekao da su svi izbori veoma teški a da je SNS „jedina stranka koja ne vodi negativnu kampanju“.

„Mi nikoga nismo napadali, imali smo najčistiju kampanju ikada u Srbiji i na to smo ponosni“, rekao je on.

Vučić,

Vučić nije komentarisao izjavu lidera LSV Nenada Čanka da je spreman da bude član nove Vlade Srbije ako u njoj ne bude Socijalističke partije Srbije jer, kako je rekao, „nije video Čankovu izjavu, jer je imao naporan radni dan“.

On je rekao da je razgovarao sa ;predsednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom, kojem je preneo uverenje da će naredna Vlada imati mandat za snažnije evrointegrativne procese, odnosno da će tom procesu biti posvećenija i da će Srbiju ubrzano gurati u pravcu članstva u EU.

Vučić i Tusk su razgovarali i o ekonomiji, a Tusk je, kao predsednik Evropske narodne partije, poželeo SNS izborni uspeh.

Vučić je dodao da miting SNS koji je bio planiran za danas u Kragujevcu neće biti održan, kao što nije bio održan ni planirani skup u Novom Sadu, a da će još biti odlučeno da li će biti organizovan miting u Nišu.

„Mislim da bi svi u stranci voleli da imamo taj skup, da pokažemo snagu, ali mislim da je najvažnije da se snaga pokaže u nedelju. Što se tiče skupa u Nišu, bliže sam tome da ne bude održan, ali ne mogu sam da donesem tu odluku“, rekao je on.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu