-1.3 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

VUČIĆ SE UPLAŠIO GNEVA NARODA, ZNA DA ĆE DOĆI PO NJEGA: Tražimo način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Policija se neće pojavljivati na blokadi autoputa i puteva u Srbiji najavljenim za subotu, jer su to protivzakonite radnje i policija ne može nekoga da štiti u tom protivzakonitom postupanju”, poručio je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da li će policija biti prisutna na protestu zakazanom za subotu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traži način da se kompletan Zakon o eksproprijaciji stavi van snage i da to bude u skladu sa Ustavom Srbije.

Vučić je rekao da mu je jasno da se u narednih deset ni mesec dana ne može postići dogovor o tome kako taj zakon treba da izgleda.

- Advertisement -

„Neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako bi to trebalo da izgleda. Naše je da vidimo da se taj zakon isključi iz pravnog prometa i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije”, rekao je  Vučić novinarima posle obilaska završnih radova na izgradnji zgrade BV terasa i na fasadi Kule „Beograd” u Beogradu na vodi, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li se razgovara o izmeni dela tog zakona koji se odnosi na isplatu i da li će tržišna vrednost biti isplaćena samo onima čija je imovina uknjižena,  Vučić je kazao da se ne traže takva rešenja jer je, kako kaže, o tome nemoguće postići dogovor.

„Kako da isplatimo za nelegalne objekte? Ne tražimo takva rešenja, jer je oko toga nemoguće dogovoriti se. Kada dođu vremena u kojima nemoguća rešenja postaju normalna, onda o tome bolje da ne razgovaramo”, rekao je Vučić i ponovio da će  najkasnije do četvrtka ujutro izaći sa rešenjem.

- Advertisement -

Zamoljen da prokomentariše izjavu Viole Fon Kramon, datu posle razgovora sa vladikom dizeldorfskim i cele Nemačke Grigorijem, da Srpska pravoslavna crkva ne postoji, već da je reč o autonomnim eparhijama, Vučić je istakao da smo sami napravili političku zvezdu od Fon Kramonove, koja najgorim rečnikom govori protiv naše zemlje.

„Mi smo napravili od Fon Kramonove veliku političku zvezdu i ona se ničim drugim ne bavi osim olajavanjem Srbije na svakom mestu, najgorim rečnikom govori protiv naše zemlje i interesa naše zemlje. Šta god je rekla, sve je protiv Srbije. Od toga da moramo biti osuđeni za genocid, da Kosovo mora da bude nezavisno, pa do toga da Srbi moraju da odgovaraju za sve što su učinili”, objasnio je on.

„Policija se neće pojavljivati na blokadi autoputa i puteva u Srbiji najavljenim za subotu, jer su to protivzakonite radnje i policija ne može nekoga da štiti u tom protivzakonitom postupanju”, poručio je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da li će policija biti prisutna na protestu zakazanom za subotu.

„Ne može policija da štiti nekog u protivzakonitom delovanju, ne može policija da zauzima autoput, ako dođete i prijavite protest ispred zgrade Skupštine ili vlade, policija će obezbeđivati institucije”, kazao je predsednik.

Precizirao je da zaustavljanje vozila na auto-putu nikada ne može da bude u skladu sa zakonom i zato policija ne može da izađe, jer ona čuva zakon.

Vučić i Alabar obišli završne radove na zgradi u Beogradu na vodi

Radovi na izgradnji zgrade „ BV Terasa”, u okviru Beograda na vodi, su pri kraju, a danas ih je obišao predsednik Aleksandar Vučić.

Zajedno sa njim, radove su obišli i predsednik kompanije „Igl hils” Mohamed Alabar, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vučić i Alabar obišli su jedan od stanova u novoj zgradi, sa koje „puca” pogled na Savu i Kulu Beograd.

„Sve su zgrade lepe, imaju nešto svoje i celo ovo naselje, kao novi mali grad je fantastično. To je gotovo neverovatno, nestvarno izgleda”, konstatovao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je verovao da će sve da izgleda onako kako danas izgleda, Vučić je rekao da su samo on i tek nekoliko ljudi verovali u projekat Beograd na vodi.

„Kada imate viziju i kada nešto hoćete da uradite, gotovo uvek ste usamljeni, što i nije novost. Ali kada izgurate to, svi uživaju i to me čini veoma srećnim”, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Ministar finansija Siniša Mali preneo je da će u okviru tog projekta biti izgrađeni milioni kvadrata.

Dodao je da će nekadašnja Ložionica, koja je pripadala Glavnoj železničkoj stanici, u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić, biti pretvorena u Kutak za mlade, u jedan multinamenski kreativni centar.

Zgrada „BV Terasa”ima 17 spratova, 132 stana, a radi dodatnog komfora za stanare tu su i bazen, teretana…

Reč je o sedmoj zgradi u okviru Beograda na vodi koja će biti useljena, a useljavanje će početi do kraja godine.

Zajedno sa ovom zgradom, na prostoru Beograda na vodi biće useljeno ukupno 1.500 stanova.

Sa terase poslednjeg sprata zgrade BV Terasa predsednik Vučić je posmatrao video prezentaciju radova na fasadi Kule Beograd.

Kako je ranije rečeno, Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope.

Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac.

Kada u potpunosti bude završena, u Kuli Beograd će se, osim stanova i parking mesta, nalaziti hotel i apartmani „Sent redžis”, kao i restoran.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti