20.2 C
Belgrade
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

VUČIĆ SE SPRDA SA NARODOM: Šreder i Nemačka nisu učestvovali u bombardovanju SRJ! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gostujući na televiziji Happy u emisiji „Ćilirica“, Aleksandar Vučić je izjavio da Nemačka, odnosno, tadašnji nemački kancelar, Gerhard Šreder, veliki prijatelj naprednjačkog lidera, nisu aktivno učestvovali u bombardovanju SRJ, već su samo podržali agresiju NATO.

– Vi kad pišete Vučiću Šrederu… To mi pričaju oni koji hoće da kažu da je učestvovao u bombardovanju, iako tada oni nisu učestvovali, ali su podržali – izjavio je Vučić, ne trepnuvši.

Da je Vučić daleko od istine, i da, verovatno, ima debeli razlog da brani svog kompanjona, kojeg je čak i pozvao na miting svoje stranke, 2017. godine, i to na samu godišnjicu bombardovanja, 24. marta, svedoče i ove Šrederove reči iz 1999. godine:

- Advertisement -

– Drage sugrađanke i sugrađani, večeras je NATO počeo sa vazdušnim udarima na vojne ciljeve u Jugoslaviji – rekao je Šreder obrativši se nemačkoj naciji.

Takođe, u svojim memoarima, Šreder piše:Gerhard ŠrederGerhard Šreder

– Bilo mi je potpuno jasno da je mnogima u (Socijaldemokratskoj) partiji i društvu generalno, nepodnošljiva ideja da nemački vojnici, u ovom slučaju vojni piloti, još jedanput intervenišu u regionu koji je toliko propatio pod nemačkom okupacijom za vreme Drugog svetskog rata. I pored svega toga, bio sam ubeđen da je potrebno da Nemačka aktivno učestvuje.

- Advertisement -

General Spasoje Smiljanić, u svojoj knjizi „Agresija NATO“, beleži sledeće:

– Nemački avioni izvršili su ukupno 320 borbenih letova, od čega 18 za izviđanje objekata na zemlji iz vazduha i 302 za neutralisanje izvora radarskog zračenja. 

Na pomenutom mitingu SNS, Šredera su najavili kao „velikog prijatelja i čoveka koji hoće da pomogne Srbiji i koji podržava Aleksandra Vučića“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti