VUČIĆ SE SASTAO SA STJUARTOM PIČOM: Formiranje ZSO ostaje ključno

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom i upoznao ga sa pozicijama Srbije u vezi sa aktuelnom situacijom u regionu.

„Upoznao sam lorda Piča sa pozicijama Srbije u pogledu aktuelne situacije u regionu, a posebno na Kosovu i Metohiji. Ukazao sam na sve veći broj incidenata i jednostranih poteza Prištine koji suštinski ugrožavaju bezbednost i opstanak Srba i nealbanaca na KiM. Naglasio sam da Srbija, kao i uvek do sada, ostaje iskreno posvećena očuvanju mira u regionu, o čemu svedoče i brojne inicijative regionalnog povezivanja čiji je pokretač upravo naša zemlja“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

- Advertisement -

Međutim, kako je rekao, „za nas ostaje ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opština“.

„…kao preuzete i prihvaćene obaveze Prištine u skladu sa međunarodnim sporazumima, kao i bezbednost srpskog življa na Kosovu i Metohiji, za šta očekujemo punu podršku Ujedinjenog Kraljevstva“, dodao je Vučić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ogrnut palestinskom zastavom, učesnik protesta se zapalio u Atlanti

Jedan učesnik protesta, ogrnut palestinskom zastavom, zapalio se ispred izraelskog konzulata u Atlanti, javljaju lokalni mediji. Jedan demonstrant, čiji identitet,...

Još priča na sličnu temu