22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

VUČIĆ SE PREPAO NARODA! Sednica za ozakonjenje pljačke građana – otkazana

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, na kojoj je trebalo da se usvoje autentična tumačenje tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama neće biti održana. Ovo je svojevrsna pobeda građana nad bahatom vlašću, kojoj su interesi krupnog biznisa važniji od života miliona.Skupstina Srbije FOTO: Direktno.rsSkupstina Srbije FOTO: Direktno.rs

Ne treba se zavaravati da se Vučić na ovaj korak odlučio zbog dobrobiti građana, već isključivo zbog svog rejtinga koji je sve i vsja u životu naprednjačkog lidera.

Kako bi se ispravila očigledna šteta nanesena jučerašnjom najavom, prorežimski tabloidi već su se upustili u popravljanje imidža Vučića, te prenose kako se šef države odlučio na ovaj korak posle „detaljnog promišljanja“.

Dakle, možemo zaključiti ili da je Vučić veoma površno razmišljao kada je preko svojih „ekonomskih ubica“ najavio novu narodnu pljačku ili da ga samo stanje na rejting skali može naterati da upregne misaone kapacitete.

- Advertisement -

Da su naprednjačkom voždu interesi građana na prvom mestu, kako sada pokušava da nas ubedi njegova medijska mašinerija, onda nikada ne bi ni dopustio da se ozakoni pljačkanje građana i donošenje tumačenja zakona u korist krupnog kapitala i bankarskog lobija.Bankarski kreditBankarski kredit

Ovako, ostaje još jedan tužni prilog istorijatu Vučićeve vladavine koja će biti upamćena kao tipičan primer kleptokratije.

Podsetimo, u ponedeljak, 5. jula, trebalo je da se održi sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine na kojoj je planirano da se usvoji autentično tumačenje odredaba tri zakona (Zakon o obligacionim odnosima, Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga) koje bi rezultiralo time da bi se sudovi obavezali da odbiju sve tužbe građana koji traže povraćaj svog nezakonito oduzetog novca od strane banaka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti