-1.8 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

VUČIĆ SE PRAVDA: Zapad decu leči isto SMS porukama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Gotovo u svim zapadnim zemljama se teški bolesnici leče SMS porukama ili to košta hiljadu puta više nego u našoj zemlji“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem predstavljanju tenkova T-72MS u Kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.

“Ponosan sam na činjenicu da smo poslednjih godina mnogo toga preduzeli, posebno za decu koja boluju od spinalne mišićne atrofije. Ti koji nas kritikuju nisu davali nikakve lekove. Mi smo tek pre dve godine uveli lek ‘Spinraza’.

Reč je o veoma skupim terapijama, to ljudi treba da znaju. U prvoj godini država za to treba da plati 540 hiljada evra, a u svakoj narednoj do kraja života po 270 hiljada evra. I mi danas lečimo 37 dece na taj način”, kaže predsednik Srbije, dodajući da država pokušava da se bavi svakim detetom.

- Advertisement -


“Videli ste da jedna Danska ne može sa lakoćom da pomogne, jer taj lek iz Amerike nije registrovan kod njih. I sad… Mi gledamo da pomognemo devojčici Aniki Manić. Sinoć je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao sa svojim mađarskim kolegom. Verujem da ćemo rešiti sve oko odlaska u bolnicu u Budimipeštu. Pomoći će i Mađarska, kao i mi.

Obezbedićemo prevoz, pošto ne može da putuje komercijalnim letom, pa ćemo videti da taj kiseonik spakujemo u neki od državnih aviona, kako bi malu Aniku pre 15. decembra prebacimo u Budimpeštu. Moralne pridike nam drže oni koji su šest puta manje pomagali u lečenju dece, nama koji gledamo da se izborimo za svako dete”, naveo je Vučić.

Podsetimo, Vučić je danas u Nišu objavio da je danas posebno težak dan po broju preminulih od koronavirusa u Srbiji.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti