VUČIĆ SE IZLANUO: Dačić 2013. prihvatio da tzv. Kosovo uđe u UN?

Obavezno pročitajte

Te, ne tako davne 2013. godine Ivica Dačić bio je premijer, a Aleksandar Vučić potpredsednik Vlade Srbije i zajedno su putovali u Brisel. Za javnost su detalji sastanka bili tajni, ali predsednik Vučić otkrio je da se jedino on protivio ulasku Kosova u Ujedinjene nacije.

– Bio sam jedini, a onda su na moju stranu stali Đurić, Vulin i dvojica Srba s Kosova i Metohije. Bio sam suprotstavljen svim mojim savetnicima i svim ministrima u Vladi drugim koji su tada bili u Briselu i zahvaljujući meni nije ušla odredba po kojoj je trebalo da prihvatimo Kosovo u Ujedinjenim nacijama(UN). Samo zahvaljujući meni – rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Za šta se zalagao tadašnji premijer, a sada predsednik Skupštine Ivica Dačić iz ove predsednikove priče prilično je jasno zaključiti. Da li se lider socijalista, iako u javnosti najveći zagovornik i borac za povlačenje priznanja Kosova, te 2013. nije protivio ulasku KiM u UN?

- Advertisement -

– Odslušao sam gostovanje, predsednik kaže da je cela vlada bila za članstvo KiM u UN 2013, samo je on bio protiv. U normalnoj zemlji, svi mediji bi tražili potvrdu Dačića o ovome – kaže osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Šta je ostalim članovima tadašnje Vlade, od kojih mnogi i dan danas obitavaju na značajnim funkcijama u ovoj zemlji, još jedno je pitanje. Da li je istina da je odbrana Kosova tada pala na pleća predsednika Vučića?

Dacic

– Bio sam poslednji koji je glasao u našoj delegaciji i rekao sam, ako smete vi glasajte za, ja sam protiv. I onda su svi ostali rekli „jao, jao, jao, ne smemo ako ti nećeš“, iako sam tada bio potpredsednik Vlade samo – objasnio je Vučić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Vučić srlja iz greške u grešku, pretpostavljam da nema izraelskog savetnika“

Narodni poslanik Vladeta Janković ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje vreme pravi velike greške i da...

Još priča na sličnu temu