VUČIĆ SA DODIKOM: Veze Srbije i RS nikad nisu bile snažnije

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu.

„Veze Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije i niko nikada neće moći da ih poremeti”, naveo je Vučić u objavi na Istagramu, uz fotografiju sa Dodikom.

- Advertisement -

Napisao je da su razgovarali o svim važnim pitanjima, razumeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima.

„Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu”, dodao je Vučić, javlja Tanjug.

Dodik je Vučiću preneo da se na njega i Republiku Srpsku vrše veliki pritisci po pitanju unutrašnje političke situacije u BiH, dok je Vučić rekao da Srbija neće i ne može da prihvati primenu Bonskih ovlašćenja, niti uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske, te da će raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Srpske u okviru BiH.

Vučić i Dodik dogovorili su i da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sednica bude održana u Banjaluci.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu