8 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

MOSKVA MENJA FAVORITA: Vučić pušten niz vodu od ruske konekcije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević fotografisan je nedavno u društvu Aleksandra Babakova, čoveka koji u dobro obaveštenim krugovima slovi za “glavnu vezu Aleksandra Vučića s Кremljom”. Na fotografiji do koje je došao naš portal, a za koju se pretpostavlja da je nastala tokom Đorđevićeve posete Moskvi, vide se on i Babakov u nekom od moskovskih restorana.

“Đorđević se video s Babakovim koji slovi za glavnu Vučićevim vezu s Кremljom, a koga mnogi u Rusiji nazivaju ‘gubernatorom Srbije’”, navodi izvor našeg portala i dodaje:

“Ovaj susret je donekle neočekivan, budući da ovaj ruski biznismen radi mnogobrojne poslove u Srbiji, tesno povezane s vrhom naše vlasti i lično Aleksandrom Vučićem, kojeg često naziva svojim prijateljem.”

Foto: Privatna arhiva
- Advertisement -

U pokušaju da saznamo nešto više o ovom sastanku, kontaktirali smo Đorđevića, koji nije želeo da komentariše o čemu je razgovarao sa Babakovim.

“Tačno je da sam se video sa njim. U pitanju je veliki prijatelj Srbije i srpskog naroda, ali ne bih ništa više komentarisao”, rekao je predsednik Oslobođenja.

Veze sa Srbijom

- Advertisement -

Aleksandar Babakov je ruski biznismen koji je dugo bio specijalni izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina za Srbiju i pripada grupi ruskih zvaničnika koji se nalaze se pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Babakov se našao na “crnoj listi” OFAC-a Ministarstva finansija SAD, jer je opisan kao osoba koja predstavlja pretnju, pa mu je zbog toga zabranjen ulazak i poslovanje na teritoriji SAD. Ono što je zanimljivo jeste da na listi OFAC, pored imena Aleksandra Babakova, umesto Rusije, stoji Srbija kao njegova država.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije nikada nisu potvrdili da je Babakov dobio srpsko državljanstvo, tvrdeći da je reč o privatnim podacima koje se ne mogu dostavljati.

U prethodnih pet godina, Babakov je često bio gost Srbije, a u diplomatskim krugovima provejava uverenje da on ima presudni uticaj na većinu dogovora dveju država. Godinama unazad, Babakov je bio prisutan na gotovo svim sastancima državnog vrha Srbije i Rusije.

Bivši predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, svojevremeno ga je odlikovao Sretenjskim ordenom Drugog stepena za naročite zasluge za Srbiju i njene građana u bolastima javnih delatnosti.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti