30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

IGRA SE SA NARODOM: Vučić priznao da razmišlja o diskriminaciji nevakcinisanih!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da postoje zahtevi da se uvede pozitivna diskriminacija prema građanima koji su se vakcinisali protiv koronavirusa, što će automatski sa sobom povući i diskriminaciju nevakcinisanih, onih koji to nisu želeli ili zbog primarnih bolesti nisu mogli da urade.
On je dodao da eventualno donošenje takve odluke, „nije lako“.


Vučić je kazao da ministar zdravlja Zlatibor Lončar „i lekari“ traže da revakcinisani mogu da idu na utakmice, u zatvorene restorane.

„Ja još sagledavam sa Anom (Brnabić) jer to nije laka odluka. Pratićemo situaciju koja je i danas nešto bolja nego pre nedelju dana“, kazao je Vučić u selu Pukovac kod Doljevca gde je primio drugu dozu vakcine.

- Advertisement -

Naveo je da se „tačno vidi“ da su problemi veći u sredinama gde je procenat vakcinisanih niži, posebno kada je reč o broju preminulih od posledica infekcije virusom korona.

„Lošije je u Novom Pazaru i Šapcu a Novi Sad nije sjajan. Sve drugo manje-više ide nešto bolje. Radovao bih se otvaranju ekonomije ali poštovaću odluku struke, tako smo počeli pre godinu i dva meseca i tako ćemo nastaviti“, kazao je predsednik Srbije.

- Advertisement -
SourceB92
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti