VUČIĆ: Pričaću unucima da sam pobeđivao na najpoštenijim izborima!

Obavezno pročitajte

Vučić, izbori i stadioni

Nacionalni stadion biće lepši od Alijans arene u Minhenu, besmisleno je da nosi moje ime, ali sto fabrika širom Srbije koje sam izgradio bi moglo da nosi ime „Aleksandar Vučič“. Pričaću unucima da sam pobeđivao na najpoštenijim izborima – rekao je predsednik Srbije, zaboravjlajući da je recimo poslednje izbore većinska opozicija bojkotovala i da je izlaznost bila ispod 50 odsto u potpuno neregularnim uslovima.
A

pre nego što otputuje u Vašington, gde će se sastati sa delegacijom Kosova, ali i Trampom, predsednik Srbije je izneo niz dogovora sa Republikom Srpskom. Ali prvo počnimo od kraja.

- Advertisement -

– Dobiće Srbija Nacionalni stadion od 55.000 gledalaca. Biće najlepši u Evropi, biće lepši od Alijans arene u Minhenu, bar se meni tako čini. Ne znam samo da li ćemo uspeti svuda grejače da instaliramo. Ali izgradićemo ga – rekao je Vučić.

Na opasku da opozicija sa podozrenjem reaguje na ovu odluku kao nepotrebno ulaganje a da se društvenim mrežama uveliko agituje da stadion bude imenovan „Aleksandar Vučić“, on je odgovorio:

– Ako je imenovanje stadiona u Aleksandar Vučić ironija da ne treba da se gradi onda neće proći. Mnogo toga u Srbiji bi moglo da se zove Aleksandar Vučić. Počevši od 100 fabrika koje smo izgradili…

A onda i o izborima…

– Nisu pošteni izbori bili ni 2008, ni 2012, pa sam pobedio. Nismo imali ni medije – rekao je Vučić zaboravljajući da je pre osam godina Tomislav Nikolić a ne Vučić dobio Borisa Tadića.

I dalje…

– Pričaću unucima da sam pobeđivao na najpoštenijim izborima – „poentirao“ je predsednik ponovo zaboravljujući da je većinska opozicija bojkotovala izbore i da je izlaznost bila ispod 50 odsto u neregularnim uslovima, bez medija i uz sve prateće državne aparate.

Što se susreta u Vašingtonu tiče, bio je nedorečen.

– U Beloj kući će biti razgovori o ekonomskim temama vezanim za saradnju Beograda i Prištine. Ne isključujem mogućnost da se pojave druge teme u vezi sa Beogradom i Prištinom.

Govoreći o vezi pitanja Kosova i Republike Srpske, Vučić je rekao da niko ne može da pruži odgovor prema kojim međunarodnim i pravnim aktima Kosovo ima pravo na samoopredeljenje a RS ne, kao i da je to pitao neke evropske i svetske lidere.

– Jedan mi je rekao: ‘Aleksandre, sve si u pravu, ali okolnosti i raspored snaga ni tebi ni Srbiji ne idu u prilog. Ono što sam zamerao mnogim našim liderima u prošlosti je to što nisu umeli da procenjuju međunarodne okolonosti – naveo je Vučić.

Još je dodao da će se pre kraja godine i početkom sledeće uputiti finansijska podrška Srpskoj, a da će javnost biti obaveštena o iznosu. Dodao je da je doneta odluka o izgradnji spomen-kompleksa Donja Gradina-Jesenovac.

– Mir i stabilnost su od suštinskog značaja za Srbiju, na pretnje rata moramo da odgovaramo mirno i ne smemo da učestvujemo u tim igrama.

Vučić je istakao da se razgovaralo o jednoj od najznačajnijih tema, jer Srbija želi da bude vlasnik i da upravlja aerodromom u Trebinju, a da će prvi avion za Trebinje moći da poleti do marta 2022, a učiniće se sve da to bude i pre kraja 2021.

Odlučeno je i da se donese deklaracija o očuvanju jezika i ćiriličnog pisma.

Najavio je i da će uskoro biti premijera prvog igranog filma o Jasenovcu – u oktobru, a upućen je poziv Emiru Kusturici za temu zajedništva naroda u Srbiji i Srpskoj.

On je preneo da će Srbija zajedno raditi sa RS na izgradnji 17 kilometara auto-puta od mosta preko Save na granici do Bijeljine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu