22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

VUČIĆ PRETI: Novi rat u SNS, uhapsiću Sinišu Malog

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Imam apsolutno poverenje u Sinišu Malog. Podsetiću vas na sve laži o 24 stana u Bugarskoj. Šta se ispostavilo? Da su lagali. Ja sam uveren da se i ovog puta ne govori istina.

Ukoliko ste u pravu, a u to ću se uputiti u narednih 48 sati, biću prvi koji će tražiti njegovu smenu i njegovo hapšenje – istakao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nakon sastanka sa patrijarhom Porfirijem, kada je odgovarao na novinarsko pitanje o tome da je ministar finansija Siniša Mali potpisao ugovor u kojem stoji da je 60 miliona evra novca svih građana Srbije dato vlasniku Kurira Igoru Žeželju u saradnji sa Telekomom.

– Pojma nemam o čemu se radi. Ako mislite da treba da komentarišem konferenciju za novinare različitih preletača i onih koji su zaposleni u firmama koji finansiraju takve medije i koji su učestvovali u razaranju Telekoma od 2000. godine, ne mogu da komentarišem, ali ću vam odgovoriti – rekao je Vučić, a onda se osvrnuo i na slučaj ugovora Telekoma i Žeželja u koji je upleten i Mali, a o čemu je govorila Marinika Tepić:

– Ukoliko ste u pravu, a u to ću se uputiti u narednih 48 sati, biću prvi koji će tražiti njegovu smenu i njegovo hapšenje. Samo se plašim da će opet da bude kao sa 24 stana, sa Jovanjicom i svakom aferom, a najviše para ostaje u džepovima onih tobože poštenih koji su se obogatili na vlasti sa stotine miliona evra. I naravno, ne pominjem imena, jer to nikada neću da radim – kazao je Vučić.

- Advertisement -

Podsetimo, potredsednica SSP Marinika Tepić kazala je jutros da je Srpska napredna stranka umešana u pljačku godine, pošto je vlasniku Kurira Igoru Žeželju dala je sedam milijardi dinara na osnovu fantomskog ugovora.

– To nije samo pljačka, već i potencijalna zloupotreba najosetljivijih podataka građana Srbije. Vlast je smislila da sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra novca svih građana Srbije daju u džep privatniku Igoru Žeželju. I to u saradnji sa Telekomom Srbije. Ugovor je 11. februara potpisao Siniša Mali, ministar finansija, a predmet ugovora je izrada, implementacija i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, odnosno plata – rekla je Tepić.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti