1.8 C
Belgrade
subota, 4 decembra, 2021

VUČIĆ PREDAO ALBANCIMA energetiku na severu KiM!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Energetika u rukama Albanaca na severu KiM

Elektromreža Srbije obavestila je zaposlene da od 14. decembra predaje kosovskom preduzeću KOSTT nadležnost za snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom.

- Advertisement -

Od toga dana prištinske vlasti će preuzeti trafo centar visokog napona „Valač“, koji je do tada služio snabdevanju severa Kosova energijom iz centralne Srbije. Kontakt sa domaćinstvima i potrošačima od sada će preuzeti prištinsko preduzeće.

Tako je Aleksandar Vučić ukinuo još jedan deo srpske državnosti na Kosovu. Nakon Briselskog sporazuma, uspostavljanja carina između Kosova i Srbije, davanja telekomunikacija, međunarodnog priznanja i drugih ustupaka Vašingtonskim sporazumom, sada je ceo elektrodistributivni sistem predat Prištini.

Pokret Oslobođenje najoštrije osuđuje ovaj akt izdaje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji!
Preduzeće KOSTT je inače deo objedinjenog prenosnog sistema Albanije i Kosova, što znači da je Vučić elektromrežu i srpske korisnike efektivno predao Elektroprivredi Velike Albanije.

- Advertisement -

Zaposleni će moći da traže prijem u radni odnos kod novog prištinskog preduzeća, ili će zatražiti posao negde drugde u okviru preduzeća EMS – što efektivno znači još jedno
iseljenje Srba sa Kosova. Ko odbije ove opcije, izgubiće posao.

Na ovaj način Vučić i njegov režim nastavljaju sramnu trgovinu Kosovom i Srbima na Kosovu kao na pijaci. Iskoristili su zaokupljenost vanrednom situacijom zbog korona virusa da rasprodaju još jedan element srpske državnosti. Zauzvrat nisu dobili ništa, osim privatnih povlastica za sebe i svoje saradnike.

Ovo je još jedna cigla u kuli izdaje koju Vučić zida još od 2012. godine. Ta kula se ljulja, i uskoro ćemo je srušiti! Pokret Oslobođenje će tada poništiti sve sporazume koje je Vučićev režim zaključio sa ratnim zločincima Tačijem i Haradinajem.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti