22.1 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

VUČIĆ POTPISAO DA SE NA NAŠOJ DECI VRŠI KLINIČKO TESTIRANJE VAKCINE NA KORONA VIRUS!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kina je već dozvolila da se dve vakcine CNBG i jedna vаkcina Sinovaka daju ograničenim grupama ljudi

Kineska Nacionalna biotehničke grupacija (CNBG) i kompanija Sinovak (Sinovac Biotech Ltd.) saopštile su da je još zemalja pristalo da učestvuje u trećoj fazi kliničkih ispitivanja njihovih vаkcina protiv koronavirusa, piše Rojters i navodi da su među njima Srbija i Pakistan.

Srbija i Pakistan su među zemljama koje su pristale da učestvuju u trećoj fazi ispitivanja, dok kineske kompanije traže više podataka iz inostranstva za konačna odobrenja potencijalne vakcine, pošto je u Kini sve manje novih infekcija, pa ne odgovara kao mesto za testiranje.

- Advertisement -

Da bi dobile dozvolu za masovnu upotrebu vаkcina, farmaceutske kompanije moraju da dokažu da su one bezbedne i dovoljno efikasne protiv virusa od kojeg je u svetu obolelo više od 26 miliona ljudi, a broj smrtnih slučajeva premašio 870.000.

VUČIĆ OBEĆAO: Sve Srbe ću vаkcinisati!

Kina je već dozvolila da se dve vаkcine CNBG i jedna vаkcina Sinovaka daju ograničenim grupama ljudi koje se suočavaju sa većim rizikom od infekcije, poput medicinskih radnika.

- Advertisement -

U Srbiji će biti testirane obe CNBG vakcine, dok će Pakistan testirati vakcinu koju je razvila pekinška podružnica te kompanije, izjavio je Rojtersu potpredsednik CNBG Žang Juntao, dok predstavnica Sinovaka odbila da kaže o kojim zemljama je reč kada je u pitanju treća faza testiranja vakcine.

- Advertisement -
Sourceinforadar
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: