VUČIĆ: Postoje dva datuma za izbore, evo kad će se održati!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da postoje dva datuma za izbore – 14. ili 21. jun, pod uslovom da vanredno stanje bude ukinuto u četvrtak.

Vučić: dva datuma moguća za izbore

On je rekao da će datum izbora biti određen posle konsultacija sa strankama koje žele da izađu na izbore.

„Ako hoće da dobijemo dodatnih šest dana možemo da idemo na 21. jun, a ja sam spreman za 14.“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je večeras na Pinku najavio i da će se odluka o ukidanju vanrednog stanja pred Narodnom skupštinom naći u sredu, 6. maja, i biti na snazi već od četvrtka.

- Advertisement -

„Bitno je da šerpe i lonci budu što puniji“

Vučić je izjavio i da ga nisu pogodili građani koji bukom protestuju protiv odluka vlasti, i dodao da je bitno „da šerpe i lonci budu što puniji hranom, a plate i penzije sve veće“.

Rekao da negodovanje građana razume, s obzirom da su građani dugo u kućama i da moraju da izraze svoj protest na neki način.

Alt="Vučić"

„Problem su (opozicioni akteri) koji su svojim neodgovornim političkim ponašanjem (skrajnuli) nešto što je trebalo da bude najbolji deo borbe protiv korone, a to je rad (medicinskih radnika)“, rekao je Vučić.

Vučić je pristalicama vlasti koji su se proteklih večeri okupljali da iskažu podršku Vladi i njemu kao predsedniku Srbije poručio da ih „moli da ne koriste baklje i da poštuju policijski čas“.

Epidemiolog Predrag Kon koji je gostovao u istoj emisiji sa Vučićem, kazao je da je zbog buke koju građani proteklih osam večeri iskazuju nezadovoljstvo prvi put tokom pandemije „imao neku emociju“.

„To sam doživeo kao potpuno nerazumevanje svega što je zdravstvo radilo“, rekao je Kon, i dodao da to neće uticati na rad Kriznog štaba.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu