VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MAKRONOM: Emanuel je iskreni prijatelj Srbije

Obavezno pročitajte

PARIZ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas imao veoma dobar i sadržajan razgovor o mnogim važnim temama, a tako i o KiM, sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Vučić je, nakon sastanka sa šefom, francuske države, ukazao da retko kada govori na ovakav način, ali da je izuzetno zadovoljan što je došao u Pariz i imao priliku da ovako dugo razgovara sa Makronom.

- Advertisement -

„Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim. Razgovarali smo o situaciji na KiM, našim bilateralnim odnosima. Početkom sledeće godine se nadam i očekujem posetu Makrona našoj zemlji”, rekao je on.

Vučić je kazao da je poneo sva dokumenta koja govore ili potvrđuju šta su stavovi Srbije, predao ih, govorio o ozbiljnosti našeg pristupa i želju da se situacija umiri i stabiliziju, ali i frustracijama našeg naroda, pošto deset godina neko ne ispunjava svoje preuzete obaveze, javlja Tanjug.

„Srpska reč znači mnogo više nego nečiji potpisi”, podvukao je on.

Vučić je ukazao da je sa Makronom razgovarao i o evropskoj perspektivi, ali i svim pitanjima saradnje, naših privrednih komora, MEDEF-a, napretku našeg aerodroma, dodajući da Vansi fantastičan posao radi, što svi koji putuju mogu da vide kako izgelda naš aerodrom, ali i metrou i svemu važnom.

„Veoma sam zadovoljan razgovorom”, kazao je on.

Makron iskreni prijatelj Srbije


PARIZ – Francuski predsednik Emanuel Makron je iskreni prijatelj Srbije, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon njihovog sastanka u Parizu.

Na konstataciju novinara da ga je Makron u Jelisejskoj palati dočekao vrlo srdačno, i na isti način ispratio, Vučić je rekao da je na francuskom predsedniku da govori o tome.

„On je predsednik velike zemlje, druge najveće u Evropi, ja sam predsednik jedne ponostite, divne, za mene najlepše zemlje, male u odnosu na Francusku. Doživljavam ga kao iskrenog prijatelja naše zemlje i čini mi se da i on poštuje što ga ne lažem, što uvek govorim istinu, uvek sam otvoren i zna da mi, što kažemo, to i uradimo”, rekao je Vučić, javlja Tanjug.

Dodao je da se veoma dobro poznaje sa francuskim predsednikom, te da je uveren da je još mnogo stvari pred nama koje možemo zajednički da uradimo.

„Verujem da je još mnogo toga pred nama i da možemo velike stvari da potpisujemo u Beogradu, kada dođe. Biće tu još detalja o kojima ćemo moći tek da govorimo, jer nije danas pravi trenutak za sve”, rekao je Vučić.

Ne verujem da će doći do sastanka s Kurtijem, ja sam spreman


PARIZ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da ne veruje da će doći do sastanka između njega i Aljbina Kurtija, ali da je uvek spreman za to.

Na pitanje novinara da li je predsednik Francuske Makron imao neki predlog za izlazak iz ove situacije na KiM i neki predlog rešenja posle izlaska Srba iz institucija, da li smo bliži formiranju ZSO pošto Kurti najavljuje mogućnost susreta sa vama i da li postoji takva mogućnost, Vučić je rekao:

„Postojala je, uvek sam spreman, ali ne verujem da će ga biti. Razgovarao sam sa Makronom o mnogo toga, Srbi su jasno napisali u svom zvaničnom saopštenju šta su uslovi za povratak u institucije”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je, ipak, optimističniji posle sastanka sa Makronom, kaže da nikada nije optimističan, ali da je imao vrlo dobar sastanak, iz ugla bilateralnih i drugih odnosa.

„I rekao sam da ne mogu o svemu da govorim, a što se odnosa sa Prištinom tiče, ne postoji razlog zbog kojeg bi bio optimističan. Doneo sam danas i dokumenta i oko tablica o kojima pričamo i pokazao sam i Makronu – evo izvoli, je l ovde piše KS crtica RKS. Piše, samo to tražim, ali oni neće to da daju jer su to ukinuli jednostranom odlukom 2020. godine. Zato što su to statusno neutralne tablice, samo tražimo ono što piše, samo da nam niko ne izmišlja ono što ne piše”, poručio je Vučić, javlja Tanjug.

Na pitanje šta mu je još rekao Makron, dodao je:

„Još mnogo toga, nije uvek sve za javnost”.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu