11.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

VUČIĆ PONIŽAVA SRBE KAO DA SU PSI: I plata od 38 000 dinara je plata, ko neće neka ide u njihe i voćnjake!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lider SNS, Aleksandar Vučić, tokom posete Topličkom okrugu najavio je da će vranjski „Jumko“ u stečaju otvoriti fabriku u mestu Barbatovac kod Blaca, prenose nacionalni mediji.

Obećavajući ovo, Vučić je na licu mesta upitao generalnog direktora „Jumka“ da li je u Vranju povećao plate na 38.000 dinara, na šta mu je odgovoreno potvrdno.

– Kada sam došao u Vranje bili su zadovoljni sa 27.000 dinara, a pre toga je plata bila još manja. Sada imaju 38.000 dinara, što će dobijati i ovde. Nije bog zna kakva plata, ali je to plata, a zatim ima i njiva, okućnica, voćnjak – ocenio je Vučić, podsetivši da uz platu ide socijalno i penziono osiguranje, da ljudi mogu kod lekara i da planiraju bolju budućnost.

- Advertisement -

Direktor „Jumka“ Branislav Trajković je Vučiću preneo da imaju svu opremu, da je sve spremno da se instalira u Blacu, a da će biti i obuka za buduće zaposlene u Vranju.

On je rekao Vučiću i da pogon u Rudnoj glavi, otvoren pre nepuna dva meseca, radi odlično, kao i pogon u Drvaru, dodajući da imaju već poslove u RS, kao i da očekuju da se obim posla dodatno uveća.

Sve je to lepo, ali, Vučićevo naređenje poslovodstvu „Jumka“ da im predstoji još jedno investiranje u nerazvijena područja Srbije klasičan je primer državnog kapitalizma sa elementima komunističke dirigovane ekonomije.

- Advertisement -

„Jumko“ se sada pojavljuje kao investitor u Barbatovcu, a već poduže je u predstečajnom UPPR, Unapred pripremljenom planu reorganizacije, naprednjačkom načinu da se ova fabrika i dalje drži na veštačkom disanju uz pomoć državnog novca.

Vranjski „Jumko“, investitor u Drvaru (BiH), Rudnoj Glavi kod Majdanpeka i sada u Topličkom okrugu, duguje po raznim osnovama oko tri milijarde dinara.

Takođe, posećamo, da je u Vranju oko 6.000 nezaposlenih, čemu treba dodati i 1.200 radnika „Geoksa“ koji su ovog meseca ostali bez posla.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti