16.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

PEDER JE PEDERU MIO, GDE GOD DA BIO: Vučić pomaže Milu Đukanoviću da ostane na vlasti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Advokat Božo Prelević ne vidi razlog zašto se ceremonija ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ne bi održala na Cetinju, „ukoliko je to činjeno vekovima unazad“. U izjavi za televiziju Nova S, on se danas osvrnuo i na sve češće napade prorežimskih medija na premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, ukazujući da je fokus Beograda da napravi razdor između premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i Joanikija, dok pomaže Milu ĐukanovićaZdravko Krivokapić FOTO: PrintscreenZdravko Krivokapić FOTO: Printscreen

Prema njegovom uverenju, režim u Srbiji direktno podržava Demokratski front, ali i da pomaže DPS-u Mila Đukanovića.

Nedavni protest na Cetinju, prema oceni Prelevića, izgledao je poput skupova koje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić organizuje širom zemlje.

- Advertisement -

On smatra da je cilj okupljanja bio da se pokaže kako su Cetinjani protiv ustoličenja novoizabranog mitropolita u njihovom gradu.

– Mislim da je sjajan potez napravio Krivokapić sa odlukom da ne odlazi na ustoličenje, poručivši da ne želi da doprinosi sukobima i da je premijer svih građana Crne Gore – naglasio je Prelević.

Kako je ocenio, dobar potez je napravila i SPC odlukom da ne pozove vernike da dođu na ustoličenje, „pa je tako sada ostao samo Milo sa svojim ljudima koji šire poprilično zanimljive glasine“.Mitropolit Joanikije FOTO: Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Joanikije FOTO: Mitropolija crnogorsko-primorska

- Advertisement -

Na pitanje kako komentariše reakcije Beograda posle odluke Krivokapića da ipak ne prisustvuje ceremoniji na Cetinju, Prelević je odgovorio da je njegov utisak da prorežimski mediji napadaju premijera Crne Gore po zadatku.

– Već duže je Krivokapić na meti. Centralni fokus je napraviti razdor između Krivokapića i Joanikija i oni to čine sa velikim posledicima . Nedavno je stradao i rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović, koji je jedan sjajan čovek i intelektualac“, rekao je Prelević i predočio da je to „veliki gubitak za Crkvu.

– S jedne strane imate Krivokapića, a s druge strane imate Đukanovića. U prorežimskim medijima se Krivokapić satanizuje šta god da uradi, čime se pokazuje da je on u stvari meta – rekao je on, ali je napomenuo da ti prorežimski mediji, istovremeno, rade i u interesu Mila Đukanovića.

– To svaki put rade kad napadaju Krivokapića. Između Vučića i Đukanovića ne cvetaju ruže, ali biznis savršeno cveta. I ovde i u Crnoj Gori – izjavio je Prelević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti