VUČIĆ POKLONIO JUNKERU BURENCE VINJAKA: Otkrio šta je poručio Rami i Zaevu u Novom Sadu

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom i komesarom za pristupne pregovore Johanesom Hanom, a nakon razgovora obratio se medijima i prokomentarisao aktuelna dešavanja u Srbiji i napade opozicije.

Inače, tokom razgovora predsednik Srbije i najviši zvaničnici Evropske komisije razmotrili su situaciju na Zapadnom Balkanu, politiku proširenja EU kao i napredak Srbije na putu ka članstvu u EU. Sastanak je održan u sedištu Evropske komisije.

- Advertisement -

– Srbija će u svoj evropski put graditi dobre odnose i sa drugima, ponašati se kao odgovorna zemlja. Na pitanje zašto su vidljiviji naši dobri odnosi sa Rusima, odgovorio sam da mi kada hoćemo da kupimo oružje od neke zapadne zemlje kao da nismo suverene zemlje – rekao je Vučić, i dodao:

– To je promenio samo Makron, za druge ima komisija, čekanja, pa za šta će vam…Rusi ništa ne pitaju.

On je dodao je da je bolje, od drugih u regionu, predviđao šta će se dešavati oko procesa evropske integracije i da je to rekao i Ediju Rami i Zoranu Zaevu prilikom susreta u Novom Sadu.

– Naše je da u regionu uređujemo bolje odnose, čuvamo stabilnost, radimo i sprovodimo reforme, a da li će “da nas se sete za dan bezbednosti“, to je drugo pitanje“ – kazao je on.

Istakao je da EU ne može da očekuje od nas više od racionalnog pristupa evropskim integracijama, i da nije realno očekivati strahoviti entuzijazam i oduševljenost građana Srbije.

SourceAlo

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu