VUČIĆ: Podnose krivičnu prijavu protiv mene koji pomažem mladima! 100 evra nije mito!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras, povodom krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović za podmićivanje građana, a radi se o obećanju mladima da će dobiti dodatnih 100 evra, da time oni koji podnose prijavu pokazuju šta misle o mladima u Srbiji.

– Zamislite da podnosite krivičnu prijavu protiv nekoga ko je pomogao u stvaranju dobrih javnih finansija, stabilnog finasijskog sistema i ono što dajemo narodu. Oni time govore više o sebi. Ako mislite da nekoga možete da kupite za 100 evra onda govorite o sebi, a ne o njima. Sto evra je jedan simboličan gest pažnje i ja sam ponosan na naše mere i radujem se njihovim krivičnim prijavama i tužbama – kazao je Vučić i dodao da to nije populistička mera već mera napretka naše zemlje.

Podsetimo, Veselinović je naveo da je Vučić i do sada preko Srpske napredne stranke (SNS) „delio pakete i paštete i šećera i ulja“, ali da nije direktno učestvovao u izvršenju krivičnog dela.

- Advertisement -

On je rekao da je to što je Vučić obećao 100 evra mladima „školski primer“ krivičnog dela za koje je predviđena kazna zatvora do tri godine.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu