14.8 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

VUČIĆ PODMIĆUJE: Ko se vakciniše dobiće 3.000 dinara!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros na televiziji Pink da će za sve građane koji su vakcinisani od države stići još jedan dodatna finansijska pomoć, a to je dodatnih 3.000 dinara.

Vučić: Za vakcinisane 3.000 dinara i plaćeno bolovanje 1Vučić Foto: FoNet/Božana Pavlica

„Konsultovao sam se sa premijerkom, i ne možemo mi nasilno da donosimo odluke povodom vakcinacije. Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć ljudima koji su se vakcinisali“, dodao je Vučić.

- Advertisement -

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

„Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu – ističe on i dodaje da vidi da su se televizije pretvorile u turističke agencije“, rekao je on.

Predsednik je dodao da će vakcinisani ljudi imati pravo na plaćeno bolovanje, dok oni koji nisu primili ni jednu dozu neće.

- Advertisement -

„Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmatra. Vi ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, dostići ćemo visinu u apsolutnim brojkama BDP-a preko 50 milijardi, kao i da je to 2012. godine iznosilo 33,6 milijardi. Za samo devet godina 50 posto je uvećan BDP, kaže Vučić.

Predsednik Vučić je rekao je gostujući na Pinku da su tako dobri rezultati postignuti uprkos poplavama 2014, godine i koroni 2020. godine.

„Za 50 odsto je obim i vrednost svega što u Srbiji napravimo naraslo za svega devet godina i sada više ne pričamo o povratku na 1989. godinu, jer smo mnogo ispred. I to mnogo govori“, rekao je Vučić.

„Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V“, saopštila je Vlada Srbije.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

8 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti