VUČIĆ POBEGAO OD BOŠKA! „Ovo je samo početak suđenja za sva njegova dela“

Obavezno pročitajte

„Ovo je samo početak suđenja Aleksandru Vučiću. Neka se pripreme i ostali iz njegovog okruženja“, naglasio je Obradović.
Posle današnjeg ročišta u Prvom osnovnom sudu u Beogradu povodom tužbe protiv Aleksandra Vučića za povredu ugleda i časti, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović dao je sledeću izjavu:

„Ono što verujem da očekuju i žele mnogi građani Srbije jeste da se predsednik SNS Aleksandar Vučić konačno nađe na optuženičkoj klupi i na sudu. Ovo je parnica po mojoj tužbi protiv njega za povredu ugleda i časti, ali to je samo početak. Pravedno je da Vučić prvo odgovara za sve laži, vređanje i mržnju koje neprestano seje po našem društvu protiv svakoga ko drugačije misli i kritikiju njegov lični režim. A u sledećem koraku moraće da odgovara i za razna krivična dela, od kršenja Ustava do kriminala i korupcije u koje je upleten zajedno sa svojim najbližim okruženjem.

Što se tiče današnjeg ročišta, dao sam izjavu šta za mene znači, koliko me vređa i ponižava moju čast hiljadu puta ponovljena laž aktuelne vlasti da sam fašista, koja je u predmetnoj izjavi predsednika SNS koja je bila osnov za tužbu dopunjena teškim klevetama da sam pljačkaš i lopov. Razume se da ništa od ovoga nije istina niti je odbrana ponudila bilo kakve dokaze, niti bih ja danas bio na slobodi pod ovom vlašću da sam fašista, pljačkaš i lopov.

Jasno je da Vučićeve izjave, sa najviše državne funkcije, imaju za cilj medijski progon i diskvalifikaciju političkih protivnika, i da on zloupotrebljava režimske medije za obračun sa svakim ko drugačije misli. Niko od nas pritom nema mogućnost da odgovori na ove napade niti se na režimskim medijima ikada čuje i druga strana, što je osnovni postulat objektivnog novinarstva i zakonska obaveza.

Današnji nedolazak Aleksandra Vučića na ročište i izbegavanje da se suoči sa pravdom govore o tome da on misli da je iznad zakona i da može da govori i radi šta hoće bez ikakvih pravnih posledica.

Tačno je da može da govori i radi šta hoće, ali ne i dokle hoće. Ovo danas je bio početak suđenja Aleksandru Vučiću za sve laži, zlo i kriminal za koje je odgovoran i ovo je jedna veoma dobra vest za srpsko društvo i državu. Promena sistema i pravna odgovornost dolazi za najviše državne funkcionere, i to za sve njih konkretno znači krivičnu odgovornost i zatvorsku kaznu, oduzimanje nezakonito stečene imovine, finansijsku kaznu za učinjenu štetu po narod i državu, ali i lustraciju – zabranu obavljanja javne funkcije na duži period“, zaključio je Obradović u svojoj izjavi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu