SRBIJO, GLEDAJ: Vučić pljuje lekara koji mu je vratio orden!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se danas – tokom duge konferencije za novinare na kojoj je govorio i o epidemiji koronavirusa, o javnim preduzećima, uticajima stranaca na Srbiju i brojnim drugim temama – i na „slučaj“ infektologa Nenada Ristovića iz Zaječara koji je vratio državno odlikovanje koje je dobio upravo od predsednika.

On je o lekaru koji je vratio orden rekao da njih nije delio po partijskoj liniji, te da nije pitao članove SNS iz Zaječara šta oni misle.

“Znam da je bio u LDP-u. Nisam mu dao orden za njegovo inače loše političko delovanje. On je sve ovo iskoristio za kandidovanje na izborima. Ja se time nisam rukovodio. Rukovodio sam se radom u određenoj sferi. Time sam želeo kao predsednik da nekom zbog njegovog rada ukažem poštovanje.

- Advertisement -

Onda je nekom bilo važnije da kaže da nije mi važno poštovanje države, jer ja to mogu da iskoristim i napadnem ljude iz stranke predsedniak na lokalnom nivou jer su nešto objavljivali. Ponosan sam na to što je i to pokazalo razliku između mene i onih koji su moji politički protivnici”, rekao je Vučić.

Podsećamo, infektolog iz Zaječara, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv korona virusa, vratio je to odlikovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od “dvojice kriminalaca” iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Na konferenciji za novinare, Ristović je Vučiću uputio otvoreno pismo u kojem je rekao da mu se obraća kao predsedniku SNS.

“Udarce i napade od članova vaše stranke trpim od 2012. godine, i na to sam se navikao. A Vi možete pretpostaviti o kakvom se arsenalu uvreda radi. I moja reakcija ne bi bila ni približno ovakvog intenziteta da dvojac sa kormilarom krimanalaca iz vrha Vaše stranke u Zaječaru, jedan osudjen za zloupotrebu službenog položaja a drugi za nasilje u porodici, nisu prešli svaku granicu i meru. Udarili su na moju porodicu. Porodica je svetinja. Bez porodice nema Srbije”, naveo je Ristović.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu