VUČIĆ OTVORIO DUŠU: Ispao sam najgluplji predsednik na svetu!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je „ispao najgluplji predsednik na svetu“.

Vučić je za TV Pink, komentarišući protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da Vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam.

- Advertisement -

– Ne razumem zašto su protestovali ispred Vlade. Kad protestuju, treba da protestuju ispred Predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem – ljudi, vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, je l’ razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju – rekao je Vučić.


Vučić priznao energetski kolaps

On je ponovio da Ziđin „drži Bor“ u kojem je prosečna plata 801 evro, u dinarskoj protivvrednosti.

Istakao je da bi od iskopavanja litijuma Loznici pripalo pet milijardi evra i da bi to bilo najbolje za zemlju, ali da su građani poverovali u teorije zavere, a da su vođe protesta „plaćale strane fondacije“.

– Kolovođe su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji bili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk u tu „silu“ koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga – rekao je Vučić.

„Poslušaćemo savete Norvežana oko promena u energetskom sistemu“

Predsednik kaže da će Srbija poslušati savete norveških stručnjaka o tome kako da se uvedu promene u energetskom sistemu, jer kako je rekao „mi ne znamo to da uradimo“.

– Mi to ne znamo, nemojte da se ljutite, ali ne znamo, jer ako nismo uspeli 60 godina da uradimo nešto, ako mislite da ćemo u godinu ili dve, to je nemoguće. Ali dobro je da imamo od koga da naučimo, kao MMF nekog da nas kontroliše da ne trošimo više nego što je potrebno – rekao je.

On je dodao da se ponosi time što će Srbija poslušati Norvešku čiji su stručnjaci rekli da od četiri energetska preduzeća, dobro rukovodstvo postoji samo u jednom, jer to znači da im „nije sam stalo da drže EPS kako bi imali novac za stranku“.

– Nakon stabilnosti sistema, razmišljaće se i o ekologiji i zaštiti životne sredine, iako će ugalj biti potreban još 20 ili 30 godina – rekao je Vučić koji u ponedeljak i utorak boravi u Oslu gde je razgovarao sa norveškim zvaničnicima i privrednicima.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu