Vučić osudio ubistvo policajca: Pratili smo i presreli razgovore na Kosovu

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ubistvo policajca na Kosovu za svaku osudu i da ne postoji opravdanje za tako nešto.

On je tokom vanrednog obraćanja povodom poslednjih dešavanja na Kosovu rekao da se desilo ono na šta on upozorava dugo, a to je da su se Srbi pobunili „ne želeći više da trpe Kurtijev teror“ i da je bilo pitanje vremena.

- Advertisement -

„Ne želim da opravdam ubistvo albanskog policajca, niti je to moguće pravdati. To je za svaku osudu“, naglasio je predsednik Srbije.

Prema informacije sa kojima raspolažemo, dodao je, trojica Srba sa Kosova su stradala, dvojica od snajperske vatre sa daleke udaljenosti, dvojica su teško ranjena i bojazan je da će i četvrto lice stradati, jer nisu hteli da mu ukažu pomoć, kazao je Vučić.

Naveo je i da su pratili i presretali šta je to albanska policija radila i pokazao dokaze.

„Jedno lice, pitanje je da li će preživeti i da li je preživelo, pošto nisu hteli da mu ukažu pomoć“, rekao je Vučić.

On je istakao da je jedini krivac za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti, „mada ima i pomoć ovih iz međunarodne zajednice.

„Aljbin Kurti je jedini koji želi sukobe i rat, njegova životna želja je da nas uvuče u sukobe sa NATO“, naglasio je Vučić.

Izjavio je da je naoružana grupa Srba došla do manastira Banjska jer su imali dvojicu povređenih mladića i da su želeli da im pruže pomoć i istakao da crkva ni na koji način nije bila umešana u incident.

„Imali smo ceo dan sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, odluke ćemo donositi pažljivo, detaljno ih primremiti, i sa tim odlukama izaći pred naš narod u danima pred nama. Pozivamo međunarodnu zajednicu da se formira ZSO i da na severu Srbi budu policajci, jer to je jedini načini da Srbi više ne budu proterivani i da više ne bude sukoba“, naveo je.

Vučić je dodao da je „spin revolucija“ počela još jutros i kazao da su notorne laži da su ubijeni Radomir Počuča i Pavle Bihali, da je u incidentu učestvovala grupa „Obraz“ iz Srbije i ruski „Vagner“, kao i da su naoružani ljudi držali vernike i monaštvo manastira Banjska kao taoce.

On je naglasio da vojska i policija iz Srbije nemaju nikakve veze sa incidentom.

„Samo su hteli da se krivica svali na Beograd i da pokažu da imaju svako pravo da napadaju građane na severu Kosova“, kazao je Vučić.

Na početku obraćanja istakao je da je danas jedan od najtežih dana za našu zemlju i naš narod od 2004. i 2008. godine.

Izvinio se što ranije tokom dana nije stigao da se obrati javnosti jer im je trebalo vremena da vide šta se dešavalo na Kosovu i Metohiju kako bi mogli da saopšte istinu ljudima i donesu odgovarajuće odluke.

Podsetimo, kedan policajac je ubijen, a dvojica su povređena u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na severu Kosova. Ubijena su trojica napača, a jedan je uhapšen.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu