VUČIĆ: Ološi, osvojićemo 15 medalja u Tokiju!

Obavezno pročitajte

Nakon prošlih Olimpijskih igara (OI) tadašnji premijer Aleksandar Vučić pohvalio se da je pogodio tačan broj medalja koje će osvojiti sportisti Srbije i izneo prognozu za naredne OI u Tokiju – biće skoro dvostruko više odličja. Ovih dana, ne pominjući više tu (ne tako davnu) ambiciju, predsednik Srbije je istakao da je devet osvojenih medalja u Tokiju “najveći sportski uspeh svih vremena koji je Srbija ostvarila”.Srpski olimpijci FOTO: Direktno.rsSrpski olimpijci FOTO: Direktno.rs

Vučić je u Predsedništvu Srbije priredio prijem za sportiste koji su osvojili medalje i napomenuo kako je, zahvaljujući njihovom trudu, od Srbije u regionu bolje rezultate samo postigla Mađarska.

Ali, kao da je zaboravio da je prethodnih godina, u različitim prilikama, predviđao da će Srbija u Japanu osvojiti mnogo veći broj medalja.

- Advertisement -

Posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. Vučić je, kao predsednik Vlade Srbije, izjavio da “nikada nije hteo da se kiti tuđim perjem”, ali je tada naglasio i da ne želi da odgovara „raznim ološima koji vređaju naše olimpijce“, ne propuštajući da se pohvali da je “jedan od retkih koji je pogodio koliko medalja će osvojiti”.

Najavio je da će na narednim OI u Tokiju Srbija osvojiti čak 15 medalja.

– Koju reč da upotrebim, osim ološa, za ljude koji vređaju damu i Štefaneka? Isto sam rekao i za ljude iz SNS koji su vređali olimpijskog šampiona. Sad vam kažem, na sledećim Olimpijskim igrama, osvojićemo duplo više medalja – rekao je Vučić i najavio 15 medalja.

Dve godine kasnije, u martu 2018, predsednik Srbije korigovao je raniji cilj. Na prijemu u Predsedništvu Srbije za svetsku šampionku u skoku u dalj u dvorani Ivanu Španović i članove reprezentacije Srbije u streljaštvu, koji su na Evropskom prvenstvu osvojili medalje, Vučić je kazao da je cilj Srbije da na idućim letnjim Olimpijskim igrama osvoji – “najmanje 12 medalja”.

A 9. jula ove godine, ispraćajući članove olimpijskog tima Srbije, Vučić im je poručio:

– Hvala vam za taj ogroman trud koji ste uložili za svoj narod i, moram da kažem, i pored olimpijskog pravila ‘važno je učestvovati’, mi se nadamo uspehu (osmeh). Mi se nadamo pobedama, medaljama, gde god i kako god da to bude.

Ovoga puta, iskazao je nešto manje ambicije – da se osvoji više nego u Riju.

– Mi smo spremili, ono što smo mogli kao država da uradimo… ima nekih zemalja koje su značajno ispred nas po primanjima, ali smo po nagradama za srebro i bronzu sad i ispred Rusije, naravno i ispred svih u regionu, a verujem da u budućnosti, kako ekonomija Srbije bude napredovala, da ćemo moći da približimo te nagrade onome što daju najveći u svetu. To je samo mali deo naše zahvalnosti za sve ono što od vas očekujemo. Imali smo u Pekingu tri medalje, u Londonu četiri, iz Rija doneli osam, ne smem da vam kažem da se sad nadamo da će biti više (osmeh), ali svakoj medalji, svakom uspehu radovaćemo se beskrajno.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu