14.2 C
Belgrade
četvrtak, 24 septembra, 2020

Vučič održao konferenciju, evo šta je sve rekao

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Vučić o Kosovu, vakcinama i politici

Suština politike Republike Srbije je očuvanje mira i stabilnosti kako za sve naše građane, tako i za ceo region u kome živimo, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– U skladu sa tim, odlučili smo da učestvijemo u dijalogu sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU, kako bismo rešili višedecenijske probleme koje imamo – rekao je Vučić.

- Advertisement -

Kaže da je danas u Briselu direktor Kancelarije Marko Đurić na tehničkim razgovorima, da je spreman, ali i da je Srbija spremna za otvaranje svojih arhiva, i da će to tražiti takođe od Prištine.

Kada je reč o ekonomiji, Vučić kaže da je Srbija spremna da razgovara o ekonomiji, da je ona nešto što čini suštinu napretka u 21 veku.

Kaže i da zaključci Atlantskog saveta, koji je održao samit juče sa predstavnicima Zapadnog Balkana.

- Advertisement -

– Jedna je sloboda protoka ljudi, roba i usluga. Samo kada je reč o kamionima, gubimo 26 miliona sati godišnje u regionu. Druga tačka su prohekti za koje smo spremni da radimo odmah, mi smo ih dostavili 10 – rekao je Vučić.

„Tražićemo od Prištine da ispuni ono što je potpisala“

Kada je reč o Kosovu, bio sam iznenađen izjavom Avdulaha Hotija da se u Briselu sprema dogovor.

– Mi o tome ništa ne znamo, ali ćemo tražiti da se razgovara kada će biti ispunjeno ono što je pre nekoliko godina potpisano u Briselu. Uopšte nas ne interesuje šta je u skladu sa kosovskim Ustavom a šta nije, već da ispune obaveze. U skladu sa tim, mi smo u Briselu u dobroj veri – rekao je Vučić.

- Advertisement -

„Testiramo mnogo, imaćemo još bolje brojke“

On je, osim o kosovskom problemu, govorio i o pandemiji korona virusa.

– Sve su bolji brojevi, nadam se da ćemo da se iszborimo. Podaci su danas biolji nego što su bili juče, o čemu će govoriti Krizni štab. Tako da, kada god pokažemo ozbiljnost i snagu, uz pomoć naših lekara i medicinskih sestara, rezultati su dobri – rekao je Vučić.

Kako je kazao, može samo da moli građane da provere koliko je neka zemlja kog dana testirala ljudi.

– Ako je testirala manje, ima manje zaraženih, i suprotno. Zato testiramo ubedljivo najviše, i među prve četiri zemlje smo u Evropi – rekao je Vučić.

Kako je naveo, očekuje da ćemo početkom decembra imati vakcinu protiv korone.

Geostrateške promene u celom svetu

Kako je kazao, zbog korone se dešavaju geostrateške promene u celom svetu, i sve to ide jako brzo.

– Neko će reći da smo se previše opustili, a onda neko da sprovodimo diktaturu, ali to sada nije važno – rekao je Vučić.

Kazao je i da se već vide ekonomski rezultati, i da će sutra imati detaljniji procenu, ali ističe da će Srbija biti među prvima u Evropi.

Nove ekonomske mere

On je kazao i da će Vlada Srbije doneti nove ekonomske mere. Jedna od njih je, kaže, moratorijum na otplatu kredita, pomoć firmama za još dva meseca…

Rekao je da očekuje dobre ekonomske rezultate i pokazatelje.

SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

VUČIĆ EVOLUIRAO! Nekad: Sprem’te se, sprem’te, četnici! Danas: Sweet home Alabama (VIDEO)

Da je od ideologije srpskog nacionalizma do ideologije globalizma pod hegemonijom SAD veoma tanka linija, dokaz je politički lik i delo...

VESIĆ PREVARIO I KLIMU! Stavio OVO u sred BEOGRADA (FOTO)

JKP "Zelenilo-Beograd" pohvalilo se time da je prvi put u Beogradu na javnoj zelenoj površini, ispred Paviljona "Cvijete Zuzorić" na Kalemegdanu,...

MI KRIVOKAPIĆI SMO TAKVI: Sin novog premijera Crne Gore DIRNUO REGION PISMOM OCU!

U danu kada je Zdravko Krivokapić postao premijer Crne Gore, osim što je to istorijski politički trenutak na ovim prostorima, Miloš, njegov sin,...

TAKO JE GOVORIO VUČIĆ: Hoćemo li sa Amerikom? Hoćemo li sa onima koji će da nas unište? (VIDEO)

Dok je Vučić bio pod patronatom "političkog oca", Vojislava Šešelja, dok dete nije poraslo i osamostalilo se, kako se dao izraziti...

U SOFIJI PALA KRV: Bugari odlučno protiv Borisova (VIDEO)

U Sofiji je povodom Dana nezavisnosti održan tradicionalni mirni marš. Međutim, ubrzo je došlo do sukoba policije i učesnika marša.