VUČIĆ ODLUČIO: Ambasador Crne Gore ostaje u Srbiji!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom.

Po završetku sastanka medijima se obratila Ana Brnabić:

„Predsednik razume i podržava recipročnu odluku da ambsador Crne Gore Tarzan Milošević bude proglašen personom non grata. Predsednik nam je rekao da su konvencije važne, ali da je život važniji, kao i naši odnosi sa Crnom Gorom i da treba još jednom da im pružimo ruku prijateljstva“.

- Advertisement -

„Povućićemo odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore. Učinićemo to još večeras“.

„Izjava ambasadora Božovića nikako ne može da bude razlog za njegovo proterivanje, naročito jer je više puta pozvao na bratstvo“.

„Nadam se da će se ovo protumačiti kao akt dobre volje i da ćemo imati odlične odnose sa Crnom Gorom“.

Sastanak je usledio dan nakon što je Crna Gora proglasila ambsadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Srbija je sinoć odgovorila recipročnom merom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću.

Predsednik je sastanak zakazao u želji da se spuste tenzije, u skladu s njegovom regionalnom politikom, koja se uvek držala ideje da Srbija mora da vodi računa da ne otežava položaj Srba u zemljama regiona.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

GLASAČKA DIJASPORA IZ LUKSEMBURGA I HANOVERA PREVARENA

Po starom dobro oprobanom receptu računovođe DPS-a i ovog puta ostaviće glasače iz dijaspore na cedilu. Koliko DPS vodi računa...

Još priča na sličnu temu