Vučić: Od utorka se otvaraju zanatske radnje, evo kad će proraditi frizeri, tržni centri, aerodromi, kafići…

Obavezno pročitajte

Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade ,,punom parom“, a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja. Vučić je rekao da će građevinari od utorka moći da krenu da rade ,,punom parom“, i u visokogradnji i u niskogradnji, ističući da u Srbiji ima mnogo projekata.

- Advertisement -

Odmah posle Uskrsa počeće i otvaranje gotovo svih zanatskih radnji, vulkanizerskih, automehaničarskih, hemijsko čišćenje, obućari, krojači, prodavnice automobila, bicikla, tehničke robe i građevinskog materijala.

Očekuje se da će druge radnje do 300 metara kvadratnih, biti otvorene 27. aprila, osim onih u tržnim centrima, ukoliko situacija u vezi sa korona virusom bude dobra. Kako kaže, ideja je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

Kako kaže, u roku od 7 do 10 dana, parlament će obezbediti da svi dobiju vizire, maske, i dezinfekciona sredstva i da se zakaže sednica Skupštine Srbije.

– Ako krene lošije, povući ćemo mere, rekao je Vučić.

On je najavio i da će u utorak obići rusko gradilište kod Čortanovca.

– Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo da budemo najbolji u Evropi“, rekao je Vučić.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

U Bujanovcu i Preševu vijore se zastave Albanije

Na zgradama opština Bujanovac i Preševo vijore se zastave Albanije povodom Dana zastave – nacionalnog praznika Albanaca. Portal Bujanovačke piše...

Još priča na sličnu temu