VUČIĆ OBORIO REKORD: Tri „vanredna“ obraćanja naciji i poziv na miting

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvo je sa RTS-a pozivao građane da ne dolaze na protest „Srbija protiv nasilja“, zatim su provladini mediji zastrašivali građane, a nakon protesta, koji su ipak bili održani u Beogradu i Novom Sadu u tišini, Vučić se za dva dana obraćao vanredno tri puta, da bi na kraju pozvao ljude na miting koji će organizivati njegova Srpska napredna stranka 26. maja.

Pink: Predsedniče, najavili ste veliki skup za 26. maj, kakav je plan, koje će poruke biti poslate?

- Advertisement -

Vučić: To je bio samo detalj neki iz trominutnog iskaza u telefon.

Ovako predsednik Srbije govori o svom pozivu građanima Srbije da dođu na miting 26. maja. Poziv je usledio sinoć iz mraka, a objavljen je ekskluzivno na portalu Večernjih novosti.

„Mi smo spremni da razgovaramo o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera, da se raspravlja o tome i u Narodnoj skupštini, ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno, jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvuče u haos, nestabilnost, nemire i nerede“, poručio je predsednik Srbije.

Godinama političke stranke, mnoge organizacije i građani pojedinačno traže razgovor o temama koje je predsednik Vučić nabrojao, ali su na to dobijali odgovore, „rušio bih ja danju bagerom“, „ne dam Lončara i Gašića“, „Koluvija nije imao 10 tona kokaina“, „Aleksandar Obradović je lažni uzbunjivač“, „vi žuti tajkunski CIA mediji“ i dobijali kontramiting u Brusu zbog seksualnog uznemiravanja, kontramiting u Grockoj zbog paljenja kuće novinaru, kontramiting u Lučanima zbog pogibije radnika u Namenskoj, kontramiting u Zrenjaninu zbog pijaće vode.

Niko u predhodnih 11 godina ni zbog čega nije podneo ostavku i onda su građani zaćutali u ponedeljak u šetnji protiv nasilja, koje se dogodilo u Beogradu, ali i u Mladenovcu.

„On je pričao da će nešto da nam kaže u ponedeljak što će promeniti stanje u Srbiji, onda se u nedelju pojavio, rekao da će nešto da nam priča, pa nikad ništa nije rekao i nikad ništa nije uradio“, kaže novinar Slobodan Georgiev.

U svom petom obraćanju u poslednjih sedam dana predsednik je opet napadao opozicione stranke koje su pozvale na protest u ponedeljak, pokušavajući da pokaže kako je protest bio nasilan, a ovaj na koji on poziva biće drugačiji.

„Zameraju nam i kažu što ne zakažete spontano za dan, pa zato što mi nismo hijene da koristimo nečiju tragediju da bismo pozvali ljude i ne pozivamo ljude da bi iskazivali bes i da bi nekog tukli na ulici, za razliku od njih, mi pozivamo ljude da izađemo sa planom za modernu, pristojnu, normalnu Srbiju“, rekao je Vučić.

Već 11 godina lider Srpske napredne stranke najavljuje isti plan, međutim, u Srbiji za samo dva dana, dva masovna ubistva i posle dana žalosti koji su se pomerali zbog utakmice koju je odobrila Vlada Srbije, usledila je šetnja protiv nasilja, u kojoj niko nije pretučen, niti je učinio bilo šta nasilno.

„On hoda po ivici ambisa, ali u taj ambis ne želi da skoči on već želi da gurne Srbiju, on se ponaša kao hodač na žici koji je izgubio svaki osećaj za ravnotežu i balansiranje, sada se drži za svoju imaginarnu maglu propagandnu maglu i tako pokušava da ostane na vlasti“, rekao je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Međutim, predsednik naprednjaka siguran je da će 26. maja biti, kako kaže, „najveći skup ikada održan u Srbiji“ i spreman je uvek da komentariše pisanja na društvenim mrežama.

Pink: Tvit advokata Čedomira Stojkovića u kojem kaže da će se odazvati vašem pozivu, ali predlaže da svako ponese i po tri jajeta, valjda da gađaju okupljene ljude…

Vučić: Uf, šta bi Frojd na to rekao, na to šta bi rekao na ta tri jajeta… Dobrodošao na skup, ja sam mislio da oni nas zovu sendvičarima, kako bi onda njih trebalo da zovu sa ta tri jajeta, al uzdržaću se nije važno, ne brinemo mi za to…

Zasmejao se predsednik Srbije kao retko kada do sada, a jedino za šta Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, nisu bili spremni u proteklih sedam dana jeste da pređu ulicu, polože cvet i upale sveću za stradale ili pak uđu u helikopter kojim predsednik obilazi Srbiju i posete ne tako dalek Mladenovac.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu