Vučić o uvođenju sankcija Rusiji: „Možda će pridikama da me ubede“

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz Njujorka, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, izjavio da „Srbija još neće uvoditi sankcije Rusiji“

On je, na pitanje novinara zašto Srbija jedina nije usklađena sa EU po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, odgovorio:

- Advertisement -

„Evo sada će prvo će da mi drže predavanje, za 7-8 minuta, zvao me Borelj, pa će svi evropski zvaničnici da mi drže pridike, pa i svi ostali da mi drže pridike. Saslušaću ih, a onda ću im reći da Srbiju kao predsednik vodim ja i dok možemo da vodimo ovakvu politiku vodićemo je. Kad budemo shvatili da ne možemo, više nećemo da je vodimo, a vodimo je već jednu godinu i sedam meseci. I mi to sada tako možemo, a ta politika je politika ozbiljnosti i odgovornosti, to je fer politika, jer mi znamo kako smo mi prolazili sa sankcijama“, rekao je Vučić u Njujorku novinarima.

On je istakao da je predsednik SAD Džozef Bajden kao najveće vrednosti čovečanstva naveo, „prvo teritorijalni integritet, pa suverenitet, a tek pod tri ljudska prava“ i to „više puta pozivajući se na povelju UN“.

„Probaću da ih sve podsetim da to nije slučaj kada je Srbija u pitanju. Podsetiću ih kada su nas 1999. bombardovali, da i dalje ne poštuju propise UN i Rezoluciju 1244. Ali to nije ništa novo, oni koji su veliki njima je sve dozvoljeno, mi koji smo mali bolje da na vreme shvatimo da smo mali. Ja još nisam shvatio koliko smo mali, možda će sada u ovim pridikama da me ubede. Svi oni ne propustaju da mi održe čas iz morala iz svega i objasne kako i i na koji način bi trebalo da uvedemo sankcije Rusiji. Evo ja, koji još ima određeni uticaj na donošenje odluka u institucijama Srbije, još uvek nisam za to“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja iz Njujorka da je imao susret sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i veoma važan i sadržajan sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, te dodao da ga sutra očekuje veoma važan sastanak sa kineskim potpredsednikom i najavio potpisivanje ugovora o  slobodnoj trgovini sa Kinom.

Pogledajte današnju izjavu predsednika Srbije:

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Španija, Irska, Belgija i Malta traže samit EU o prekidu vatre u Pojasu Gaze

BRISEL – Španija, Irska, Belgija i Malta žele da se održi samit Evropske unije o prekidu vatre u Pojasu Gaze,...

Još priča na sličnu temu