29.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

VUČIĆ O NAPREDNJAKU KOJI JE HTEO BAGEROM DA GAZI LJUDE: Ništa loše nije uradio, NIŠTA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Govoreći o čoveku koji je bagerom na subotnjem protestu u Šapcu krenuo ka ljudima koji su blokirali put, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da bagerista ništa loše nije uradio.

Vučić je naveo da to što se kretao bilo njegovo ustavno pravo. Vučić je gostujući u emisiji Hit tvit rekao da su organizatori protesta „pokušali da preuzmu primat od mejnstrim stranaka, koje, pa čak i Đilas, ne bi nikad pozvale građane da blokiraju puteve“.“Zašto se to ne radi? Zato što time gazite sve. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav Republike Srbije, Član 39 kaže: Svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji. Sloboda kretanja se može ograničiti samo zakonom ako je to neophodno…„, naveo je Vučić. 

Dodao je da je na delu bilo kršenje ustavnih prava građana Srbije. „Vi kažete neko je tako naišao bagerom. Pa mogao je da naiđe čime hoće, slobodan put. To je njegovo pravo da naiđe čime hoće. Kakvi ljudi? Njemu put može da zapreči samo državni organ. A nema pravo da mu zapreči put bilo ko drugi, a oni su zaprečili i bagerima i buldožerima i trakotorima„, rekao je Vučić i nastavio: 

- Advertisement -

I on čovek ide sasvim polako, nije batinaš za razliku od onih koje ste mogli da vidite da su dovedeni kao batinaši da bi takve ljude tukli. Oni ga još prebijaju, a kakvo je on to pravo njima ugrozio? Šta je on to protiv njih učinio? Pa ništa. Na znaju šta da kažu. Da li ih je sprečavao da negde odu, da negde dođu, vrate se. Nije ništa. Ali baš ih briga.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, odgovarajući na pitanje da li će potpisati zakone o referendumu i eksproprijaciji, da nema pravo da parlamentu vraća nešto što mu se ne sviđa, već samo ono što nije u skladu sa Ustavom. Rekao je i da u naredna dva dana očekuje mišljenje svog pravnog tima o pomenutim zakonima koji su prethodnih dana izazvali oštre proteste dela javnosti u Srbiji. „Našao bih zamerke oko Zakona o referendumu, a ovaj Zakon o eksproprijaciji, ponukani su inače bili pričom o stadionu i izgradnji infrastrukture Surčin – Novi Beograd. Time su se ljudi bavili, veze nema ni sa kakvim Rio Tintom. Imao bih primedbe da sam video Zakon o referendumu i narodnoj incijativi, i oko broja potpisa i oko svega drugog, ali to nije zakon protivustavan.

Ja nemam pravo da vraćam nešto što mi se ne sviđa. Ja po Ustavu Republike Srbije imam pravo da vratim ukoliko smatram da nije u skladu sa Ustavom„, kazao je Vučić za TV Pink, odgovarajući na pitanje da li će potpisati zakone o eksproprijaciji i referendumu. Predsednik je najavio i da će mu njegov pravni tim „sutra ili prekosutra“ dostaviti mišljenje o tim zakonima.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti