VUČIĆ O „MAGAREĆOJ KLUPI“ U DAVOSU: Nije bitno gde sam seo, već šta sam rekao

Obavezno pročitajte

„Moj utisak iz Davosa je da u ovim ratnim uslovima gotovo svi o svim pitanjima moraju da misle isto, a ja sam, kao što su neki u Beogradu rekli, ‘crna ovca’, jer je dobro da se unese i malo pluralizma i da se o nekim pitanjima misli drugačije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle učešća na panelu Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić je na televiziji Pink istakao da su na panelu za njega bila pitanja koja se tiču Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina, ali da on smatra da je Srbija predstavila svoju poziciju, politiku i stavove „na jezgrovit i precizan način, insistirajući na poštovanju međunarodnog javnog prava“.

- Advertisement -

On je naglasio da je u toku dana imao sastanak sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, ukazujući da je dobro što su razgovarali.

Dobro je i lekovito, imali smo otvoren razgovor. On je rekao šta nam zameraju, ja sam učinio isto i bar smo otvorili razgovor i napravili neke kanale komunikacije kako bismo napravili rezultate koji će biti važni za oba naroda i države, predočio je Vučić.

Vučić je rekao da ga u petak u Beogradu očekuju teški razgovori sa predstavnicima Francuske, Nemačke, EU i SAD, a na pitanje sa kakvim planom dolaze kada znaju koje su crvene linije Srbije, odgovorio je da dolaze sa planom koji njih zanima i istakao da će zbog toga razgovori biti teški.

Na pitanje zašto je tokom prepodneva na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu sedeo u publici, u poslednjim redovima, Vučić je rekao da je sam birao gde će sedeti i da su „posle teških dana i ozbiljnih razgovora, pisanja o magarećoj klupi za njega zabava“.

Nije valjda bitno gde sam seo, već šta sam rekao i kako sam zastupao zemlju, ocenio je Vučić i naglasio da je želeo da prati i prinose na tržištu obveznica na koje je Srbija danas izašla, da bi video hoće li biti zainteresovanih za ulaganja u našu zemlju.

Vučić je kazao da postoji interes međunarodnih finansijskih institucija i da će Srbija obezbediti novac, a javni dug neće ići iznad 56-57 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Nikad nećemo preći 60 odsto BDP i bićemo jedna od najuspešnijih država na evropskom kontinentu, poručio je Vučić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Miša Vacić: Obučavati i zapošljavati naše Rome, a ne strane radnike (VIDEO)

Kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste “Kad se vojska na Kosovo vrati” Miša Vacić kaže da je problem...

Još priča na sličnu temu