VUČIĆ O IZBORIMA NA TZV. KOSOVU: Sram ih bilo, kompletnu Kvintu, sve te lažove

Obavezno pročitajte

„Sram ih bilo sve zajedno, kompletnu Kvintu, sve te lažove“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući lokalne izbore na Kosovu, koji će se održati u nedelju.

Kako je rekao Vučić, u nedelju će biti užasan dan za demokratiju i težak dan za srpski narod.

- Advertisement -

„Biće dan u kome će zvanično biti obeležena sramota Evrope i sveta zbog onoga što čine. Zašto Srbi bne učestvuju? Srbi su napustili institucije, ne zbog hira, što su ludi, blesavi, napustili su zato što je protivpravno smenjen komandir Đurić, osuđen Todosijević, zbog toga što su prvi put pucali na Srbe a posle i na decu u Štrpcu, a sada pucali i na Jovanovića koji je kriv što je nosio šerpe lonce. Srbi su posle izgradnje četiri baze na severu uz otimanje zemlje, uz svakodnevno maltretiranje vezano za tablice, oni su rekli devet godina učestvujemo na izborima a vi desete godine ne ispunjavate formiranje ZSO“, rekao je Vučić.

Poručuje da je sramota Kvinte ovo što se dešava.

„Oni će da održe izbore i da ih podrže i još će da kažu da su Srbi krivi. Na kakve izbore se izlazi, na lokalne izbore u četiri opštine na severu, u tim opštinama, nakon povlačenja Jablanovića, oni imaju još jednog kandidata ali ne želim o tome da govorim. Više nemate nijednog srpskog kandidata ni u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, ni u Zubinom Potoku, kao da nemate ni u Zvečanu. Tu su kandidati iz partija Kurtija i Tačija. Albanaca je u Leposaviću upisano 300, ali tih dva posto ne živi u Leposaviću, oni će da ih dovode da glasaju. Za to će da vam kažu da su legalni izbori. Gde to na svetu ima? Srama ih bilo sve zajedno, kompletnu Kvintu, sve te lažove“, kaže predsednik Srbije.

Zamislite da mi to uradimo i kažemo da su u Novom Pazaru izašli samo Srbi i da su legalni i legitimni izbori,kaže Vučić i dodaje da se bori da izađu svi Bošnjaci.

„Reći ću vam u čemu je trik, oni rade svi zajedno jer moraju da podrže Kosovo i slome Srbiju. To im je jedini cilj i konačni. Možda će mene da slome, ali im neću dati da slome Srbiju. Ovo je najodvratnije i najpokvarenije što su mogli da urade“, rekao je.

Predsednik Srbije je naveo da su biračka mesta za lokalne izbore na severu Kosova u policijskim kontejnerima i stanicama.

N1

„Možete li da zamislite takve izbore u centralnoj Srbiji? Šta bi rekao Fridom haus da mi imamo takve izbore“, upitao je Vučić. Dodao je da će ova biračka mesta obezbeđivati 156 kosovskih policajaca, ali i pripadnici KFOR-a i Euleksa, kao i pripadnici specijalnih policijskih jedinica.

Predsednik Srbije je pozvao građane severa Kosova da budu mirni u nedelju.

„Da ih ni ne pogledaju da vide prezir u pogledu svakog Srbina, ne bes, već prezir i da ih ostave na miru i da ih ne napadaju ni na jednom mestu. Neka oni (Priština) odradi svoj najodvratniji posao“, rekao je Vučić.

Daću sve od sebe da sačuvam mir gotovo po svaku cenu, ali krenete li da proterujete Srbe sa severa Kosova, to neću dozvoliti, kod mene neće biti kreni pa stani, da vam dam da zgazite naš narod, nećete moći, poručio je Vučić.

Vučić je kosovskim zvaničnicima i NATO poručio da ne testiraju njegovu ozbiljnost i odlučnost da zaštiti srpski narod, jer će država postupiti u skladu sa Poveljom UN, međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244.

Oni ne znaju da su Srbi mnogo čvršći nego što oni zamišljaju. Mene da ucenjuju ostankom ili opstankom na vlasti, ne interesuje me, istakao je on.

O protestu radnika Kolubare

Komentarišući protest radnika Kolubare zbog prelaska EPS-a u akcionarsko društvo, Vučić je rekao da u Srbiji ne može da se sprovede reforma.

„Ovde se radi o pokušaju zaštite prava dela rukovodstva EPS-a, takozvane lopovske klike, koja vedri i oblači tamo 30 godima. I ništa više i deo njihovih plaćenika i sve opozicione stranke i ne znaju šta da rade sa sobom. Svi su bili na skupu, 572 zajedno za okolnim kafanama. Svi su bili opozicioni lideri i poveli su bulumentu sa sobom. Smeju se sopstvenim glupavim trikovima. Imate posla s ljudima koji ne znaju šta će sa sobom. A ovde je reč o ozbiljnoj reformi“, kaže predsednik.

Navodi da se na EPS-u radi sa „najboljima na svetu“,

„Radimo sa Norvežanima, sa Ristadom. Napravimo Nadzorni odbor u koji ulaze dvojica Norvežana, vlada da nema ovlašćenja da postavlja uhlebe, čim krenemo, oni nemoj to. Oni polaze od sebe, znaju da bi oni krali. Para na današnji dan imamo 4,5 milijardi evra na računu“, kaže.

Zvezda platila svoj dug, FK Partizan u „voma lošem stanju“

Predsednik Srbije kaže da je fudbalski klub Crvena zvezda platio svoj dug od 7,3 miliona evra za porez, a da je fudbalski klub Partizan „u veoma lošem stanju“ i da za sada porez nije platio. Vučić je rekao da se nada da će FK Partizan „prihvatiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finansija“.

„Da vidimo kako možemo da pomognemo, i znanjem, da se fiskalno konsoliduje taj klub“, rekao je Vučić.

Istakao je da FK Partizan ima „desetine i desetine miliona evra duga, i prema državi“.

Prema njegovim rečima, Košarkaški klub Crvena zvezda duguje „oko milion i po“ evra za porez, a Košarkaški klub Partizan, „oko 7.2 miliona“ evra.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu