Vučić o dijalogu s Prištinom

Obavezno pročitajte

Politika Srbije je očuvanje mira i stabilnosti za svoje građane i ceo region i zato smo prihvatili da suštinski učestvujemo u dijalogu pod pokroviteljstvom EU, o našim odnosima sa Prištinom, kako bi se rešili viševekovni problemi, u najboljem interesu Srba i Albanaca, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

„Zato je naša deleacija koju predvodi Marko Djurić apsolutno pripremljena za razgovor o svim ekonomskim pitanjimA, interno raseljenim i nestalim osobama“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

- Advertisement -

On je istakao da će Beograd biti spreman da preduzme korake na otvaranju naših arhiva, ali će tražiti da i tzv OVK sama otvori svoje arhive, jer je važno da porodice nestavlih dobiju zadovoljenje i pravdu.

Važno je i da se vrate raseljeni, istakao je Vučić i ukazao da je povratak interno raseljenih sa KiM najniži na svetu, svega 1,9 dosto.

Dodao je da je Beograd po pitanju ekonomije aposlutno zainetersovan za razgovor, kako bi se našao način za potpuno slobodan protok roba usluga, kapitala i ljudi.

„To Je nešto što čini napretka u 21. veku i verujem da uz njihovu volju i evropskih predstavnika“, rekao je Vučić.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu