24.6 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

VUČIĆ O DANILOVOM DRUGARU ACI ROŠAVOM: Taj mladić nikad nije osuđivan, nikada!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan“, tako je pričao Aleksandar Vučić o Aleksandru Vidojeviću, zvanom Aca Rošavi, koga je Krik uslikao u društvu Danila Vučića. Međutim, iskaz Veljka Belivuka, optuženog za najstrašnije zločine, u kom je naveo da je „Vidojević bio njegova veza sa predsednikom Srbije“, baca novo svetlo na pomenutu izjavu.

Veliki potres je izazvao iskaz Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je pred tužiocem govorio o, kako je rekao, uslugama koje je od njega tražio Aleksandar Vučić.

Naveo je Belivuk u tom iskazu, koji je preneo Krik, da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

- Advertisement -

Međutim, jedan od najzanimljivijih detalja bio je vezan za Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, koga je prethodno Vučić branio, a koji je, kako je to rekao Belivuk, bio „njegova veza sa predsednikom Srbije“.Danilo Vučić u društvu navijača Partizana, među kojima je i Aca Rošavi, na Svetskom prvenstvu u Rusiji FOTO: PrintscreenDanilo Vučić u društvu navijača Partizana, među kojima je i Aca Rošavi, na Svetskom prvenstvu u Rusiji FOTO: Printscreen

– Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usled mog odlaska u pritvor 2016. godine. Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom „Alkatraz“, ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i deo tribine navijača pod nazivom „Kimijevci“, ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili – naveo je Belivuk.

Nakon nekog vremena Belivuk je, kako kaže, izgubio poverenje u Vidojevića.VUČIĆ O DANILOVOM DRUGARU ACI ROŠAVOM: Taj mladić nikad nije osuđivan, nikada! 1„Vučić je napravio Velju Nevolju“ FOTO: Printscreen/Twitter

- Advertisement -

– Počeli smo da sumnjamo u Rošavog da ne prenosi Šefu baš sve kako jeste, odnosno da više zasluga pripisuje sebi za neke rešene zadatke – rekao je Belivuk.

Belivuk tvrdi da se onda požalio Darku Glišiću, predsednikovom kumu i jednom od ključnih ljudi SNS-a, za koga kaže da mu je „dugogodišnji prijatelj“.

– On me je pozvao na Ub kod njega, pošto je on tamo predsednik opštine. Marko Miljković (Belivukova desna ruka) i ja smo otišli tamo, imali smo jedan konstruktivan sastanak gde mi je objasnio kako se čuo sa Šefom, kako je Šef potvrdio da je Rošavi, Acko kako ga oni zovu, direktna veza, da ne treba mi da se viđamo direktno (sa Vučićem) da ne bismo ugrozili celu situaciju – rekao je u iskazu Belivuk.Danilo Vučić i Aleksandar Vidojević FOTO: KRIKDanilo Vučić i Aleksandar Vidojević FOTO: KRIK

E, sada, bačeno je novo svetlo na onu izjavu Aleksandra Vučića o Aci Rošavom, koji je uslikan u društvu Danila Vučića, a u kojoj ga je branio.Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

– Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan – rekao je svojevremeno Vučić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti