20.9 C
Belgrade
četvrtak, 26 maja, 2022

VUČIĆ O CRNOJ GORI: Daleko im lepa kuća!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je danas na svečanosti povodom Dana policije i Dana MUP-a i tom prilikom je govorio i o eksploziji u čačanskoj fabrici „Sloboda“, do koje je došlo sinoć.

– Nadležni državni organi ispituju sve, sve je sad sigurno i obezbeđeno, ima jedna čudna stvar, u prvom izveštaju navodi se da je prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija došlo do eksplozije, ispitaćemo podrobno sve razloge mogućeg požara i eksplozije, biće ispitano sve – rekao je Vučić povodom eksplozije u „Slobodi“.

Govoreći o Danu policije i Danu MUP, Vučić je rekao da je važno da imamo „snažnu policiju, vatrogasce, ljude koji pomažu prilikom bilo kakve nepogode“.

- Advertisement -

– Vi ste ti koji čuvate i štitite državu, a ne postoji ništa teže od toga, jer ne postoji ništa popularnije nego za sve kriviti tu istu državu. I zato vam veliko hvala što obavljate najteži posao, što se na dnevnom nivou suočavate sa ubicama, razbojnicima, onima koji našoj deci daju drugu i ubijaju našu budućnost.

Policija je tu, kaže, da čuva red, mir i poredak, da bude garant svakome da može da bude siguran da će mu deca slobodno ići u školu, otići u grad i da će se sigurno vratiti svojim kućama.Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

– Od vas zavisi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i tražim od vas 1.337 novih pripadnika, da budete još žešći i snažniji u toj brobi. Ničija partijska knjižica ili položaj na bilo kom mestu u državi, vladi ne sme da vas spreči da obavljate zakon – rekao je Vučić.

- Advertisement -

Vučić o Crnoj Gori: Daleko im lepa kuća

Stigao je Vučić da prokomentariše i političku situaciju u Crnoj Gori, kao i usvajanje rezolucije o Srebrenici u Skupštini.

– Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom, što se oni mešaju u nečije tuđe odnose. Ko smo mi da arbitriramo između Turske i Jermenije, bavimo se sobom. Daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako hoće. Namerno ste želeli da ostavite stigmu na celom jednom narodu. Verujem da će biti onih koji suštinski žele dobre odnose sa Srbijom – rekao je Vučić na pitanje o rezoluciji crnogorske skupštine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti