-0.5 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

VUČIĆ O BLOKADAMA: Vlast ispunila zahteve, nastavak protesta je politička igra!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vlast prihvatila zahteve naroda koji je blokirao saobraćajnice u Srbiji, a da je nastavak protesta i blokada sa zahtevom da država raskine sve ugovore sa kompanijom Rio Tinto – politička igra.

„Nikakvih pomeranja, nikakvih novih akcija i delovanja Rio Tinta u budućnosti neće biti dok o tome sami između sebe ne budemo na bilo koji način razgovarali. A kada će to biti, daleko je to vreme, pošto nikakve studije nismo dobili“, rekao je Vučić u kasarni Rastko Nemanjić u Pančevu, gde je prisustvovao predstavljanju protivoklopnog sistema „kornet“.

Predsednik Srbije je naveo da ne vidi smisao protesta „ni danas ni za mesec ni za šest meseci“.

- Advertisement -

Vučić je naveo da su zahtevi blokada ispunjeni, a da mu je žao što su „morali da izmišljaju njegove izjave da bi nekoga pozvali na neke proteste“.

Prema njegovim rečima, država je uradila svoj deo posla prihvatanjem zahteva, a nastavak protesta je ocenio kao političku igru opozicionih grupacija.

„Sve što ne ugrožava bezbednost ljudi, nemam ništa protiv. Ništa ne izaziva bes ljudi više nego kada ga zaustavite u njegovom slobodnom kretanju i narušavanju njegovih ustavnih prava“, rekao je Vučić i dodao da mu protesti ne smetaju ni u političkom smislu.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti