VUČIĆ: Nisam zadovoljan RTS-om, treba da bude objektivan

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikakvog ministartsva za izbore neće biti i da neke zahteve opozicije neće ni komentarisati.

Vučić: Nisam zadovoljan RTS-om, treba da bude objektivan a ne da ima partijska uredništva 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Radom RTS-a kaže ni on nije zadovoljan, ali „RTS treba da bude objektivan a ne da ima partijska uredništva“ kako predlaže opozicija.

- Advertisement -

Dodao je da direktor RTS-a Dragan Bujošević nikad nije podržavao SNS, a da je, kako je naveo „drugi čovek televizije žena Borka Stefanovića koja od narodnih para ima veću platu od predsednika republike“, kao i da postoje tri ili četiri emisije na RTS-u u kojima opozicija može da radi šta hoće.

On je naveo da oni koji nisu u parlamentu u Nemačkoj, na primer, nemaju takva prava.

Vučić je izneo niz uvreda na račun opozicije, između ostalog, da su kontrolisali proteste prošlog leta, na kojima su se promovisali „jedan ubica, jedan višestruki kriminalac povratnik i jedan makro“ i više puta ponovio da su ti „kriminalci davali izjave za televizije“.

Potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića optužio je da je svojevremeno „tražio od Amerikanaca da priznaju nezavisnost Kosova, samo da sačekaju da Boris Tadić pobedi na izborima“, a celu nekadašnju vlast kritikovao je što su, kaže „dozvolili pogrom 2004. godine na Kosovu“.

Odbacio je optužbe opozicije da će priznati kosovsku nezavisnost i ponovio da je „zahvaljujući njemu to pitanje vraćeno za pregovarački sto“.

Ponosan sam što nemaju šta da izvuku iz tih razgovora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je afera sa prisluškivanjem njegovih i razgovora članova njegove porodice bila „veoma bolna u ličnom smislu“ ali i dodao da je ponosan „na činjenicu“ da nemaju šta da izvuku iz tih razgovora.

Ponovio je da neće da govori o toj aferi ali je i pozvao one koji su kako je naveo, mislili da ga ucenjuju, da objave prisluškivane razgovore.

„Neću da govorim o tome, rade nadležni na slučaju i to je to. Ni o čemu neću da govorim“, rekao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

Dodao je da je njegov stariji sin Danilo bio i praćen.

Predložiće nam da priznamo Kosovo da ne bi došlo do stvaranja Velike Albanije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu „nesumnjivo“ pobediti snage koje se zalažu za Veliku Albaniju što će kako je naveo, stranci potom iskoristiti kako bi na Srbiju vršili pritisak da prizna kosovsku nezavisnost.

Vučić je rekao da Srbiju čeka „u svakom smislu užasno teško proleće, teško leto i teška jesen“.

„Svakako će na tim izborima pobediti snage koje insistiraju na ujedinjenju sa Albanijom. To je rekao Ramuš Haradinaj, on je opasan čovek koji očekuje da Aljbinu Kurtiju bude potrebna jedna albanska partija za koaliciju i gura se da bude tu i da kasnije bude izabran za predsednika Kosova. Onda bi imali tu koaliciju za Veliku Albaniju“, ocenio je Vučić za Prvu televiziju.

Dodao je da će posle toga stranci izneti Srbiji ideju da spreči formiranje Velike Albanije time što će kao kompromisno rešenje, priznati kosovsku nezavisnost.

„Zato je važno da pokušamo da sačuvamo snagu Srpske liste ali i da se pripremimo za teške pritiske“, kazao je Vučić.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu