(VIDEO) VELEIZDAJA? Vučić ne krije da Kosovo smatra državom!

Obavezno pročitajte

Gostujući sinoć na RTS-u, Aleksandar Vučić je na konstataciju novinarke da će Srbija biti tek treća zemlja na svetu koja je prebacila svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, Vučić je odgovorio: „da li će da bude treća … ‘ćemo da vidimo. Ako Kosovo prizna Izrael i Izrael prizna Kosovo, iz njihovog ugla oni će da budu pre nas“.

Ovom izjavom je javno, na nacionalnoj televiji, potvrdio da južnu srpsku pokrajinu smatra za nezavisnu državu koja ima ingerencije da priznaje druge države.

- Advertisement -

Priznanje Izraela od strane Kosova i otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu očigledno računa na identičan način kao što računa i otvaranje ambasade Srbije u Jerusalimu.

Time izjednačava status Srbije i njene južne pokrajine i de fakto priznaje Kosovo kao nezavisnu državu u međunarodnim odnosima.

Kako onda da očekujemo od drugih država da štite teritotijalni integritet Srbije, kad njen predsednik javno priznaje državnost naše južne pokrajine?

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu