27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

VUČIĆ: Nazvao demonstracije fašističkim skupom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić se obratio naciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, što je njegovo drugo obraćanje u protekla 24 časa!

Naime, nakon njegovog jučerašnjeg obraćanja, u kome je najavio uvođenje policijskog časa u Beogradu tokom narednog vikenda, pred Skupštinom Srbije se okupilo više od deset hiljada ljudi, nezadovoljnih tom odlukom.

- Advertisement -

Predsednik Vučić je kazao da smo sinoć bili svedoci najbrutalnijeg nasilja

15. 01 – Sinoć u Beogradu smo bili svedoci najbrutalnijeg nasilja u  poslednjih nekoliko godina. Svedoci smo bili brutalnog političkog nasilja. Republika Srbija u poslednjih osam godina je za razluiku od prethodnih vremena poštovala pravo na okupljanje i nikada nije ugrožavala to pravo svojim građanima, kazao je Vučić.

- Advertisement -

– Pet policijskih automobila je zapaljeno, 43 policajaca je povređeno, jedan ima frakturu lobanje, istakao je predsednik, a potom pokazao fotografije na kojima se vide povrede. 

VUČIĆ: Nazvao demonstracije fašističkim skupom 1
foto: Printskrin

Demonstranti su sinoć pokušali da uđu i u zgradu Skupštine, ali ih je policija u tome sprečila. Nešto kasnije stigla su policijska pojačanja pa je bilo oštrih sukoba sa okupljenima.

Podsetimo, za večeras u 18 časova Savez za Srbiju (SzS), najveća opoziciona grupacija, najavio je proteste u centru Beograda, a jedan od povoda je najavljeno uvođenje policijskog časa

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti