9.5 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

VUČIĆ NAPRAVIO SPRDAČINU OD SRBIJE: Vlast štrajkuje, piše za sebe peticije i plagira!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sledeći ponašanje svog lidera, Aleksandra Vučića, koji sopstvenim primerom svakodnevno dokazuje da ništa nije nemoguće, članovi Srpske napredne stranke, njihovi mediji i simpatizeri, redovno probijaju granice apsurda pokazujući da je na srpskoj političkoj sceni sve moguće, pa i da vlast sama sebi potpisuje peticiju podrške, da štrajkuje glađu protiv opozicije i da njeni mediji plagiraju “humorističke” emisije kako bi prozivali neistomišljenike.

Gotovo da ne postoji segment političkog i društvenog života u Srbiji koji vladajuća stranka nije izvrnula ruglu i obesmislila.

Koliko su stvari izmakle kontroli, pokazuje i to što je danas praktično nemoguće nabrojati sve situacije u kojima su najviši državni funkcioneri demonstrirali posvađanost sa realnošću i potpuno odusustvo svesti o tome na kojoj se poziciji nalaze.

- Advertisement -

Tako je nedavno objavljena peticija za “odbranu ugledu predsednika Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata” koju je predložio javnosti nepoznat Institut za političko umrežavanje i koju su listom potpisivali ljudi iz vlasti, tj. Vučićevog kartela.

Da je režim sam sebi organizovao peticiju podrške, potvrđuje i to što su među prvim potpisnicima našli poslanici SNS u Skupštini AP Vojvodine, kao i to što je ona nastala ne predlog Aleksandara Đurđeva, Vučićevog koalicionog partnera u vojvođanskom parlamentu.

Foto: Medija Centar; Aleksandar Đurđev

Svoj ugled za zaštitu Vučićevog ugleda, svojim potpisima su založili, između ostalih, ultradsničar Miša Vacić, folk pevač Aca Lukas, rijaliti zvezda Kija Kockar, pevačice Maja Nikolić i Marina Visković, TikTok zvezda Milovan Stijović, kao i poslanik SNS i voditelj emisije “Kontravizija” Lav Pajkić.

- Advertisement -

Plagiraju televizijske emisije kako bi prozivali protivnike vlasti

Položaj medija i njihovo funkcionisanje nalaze se visoko na agendi vladajuće stranke. Režim SNS sa posebnom pažnjom pristupa njihovoj kontroli i bržljivo određuje šta će se naći na televizijama sa nacionalnim frekvencijima. Navike naprednjaka iz studentskih dana preslikale su se i na proces kreiranja medijskog sadržaja, pa tako nastaju emisije koje su potpuni plagijati i čija je osnovni cilj omalovažavanje neistomišljenika režima.

Lav Pajkić Foto: printscreen/kontravizija/RTV Pink

Upravo je pomenuti Pajkić, potpisnik peticije za podršku Vučiću, bio deo projekta zvanog “Kontravizija”, emisije koja se emitovala na televiziji Pink sa ciljem da bude kontrateža emisiji “24  minuta sa Zoranom Kesićem”.

Lav Pajkić javnosti je postao poznat nakon što se u oktobru 2017. godine otkrilo da je na skupu opozicije na Trgu republike radio anketu lažno se predstavljajući kao deo ekipe satiričnog portala „Njuz.net“. 

Kasnije je svoje ime  gradio na televiziji, nakon što je iste godine, bez preteranog iskustva, dobio udarni termin na Pinku za “Kontraviziju”. Emisija, kako ju je autor opisao, imala je „komični“ karakter, a ocenjena je u javnosti – zbog sličnog formata i termina emitovanja – kao loša kopijom „24 minuta“ Zorana Kesića. Kontravizija je, inače, za metu uzimala isključivo opozicione politčare i kritičke intelektualce.

Pajkić na kraju nije uspeo da izgradi karijeru  komičara i voditelja, ali mu je pomenuta iskustvo svakako pomoglo podizanju svog profila u javnosti, pa je kao nagradu za vređanje opozicije i varanje građana na ulicama dobio mesto u Skupštini Srbije.

Na televiziji Pink se, pored Kontravizije, svake nedelje emituje i emisija “Hit Tvit” koja je ima identičan koncept kao “Utisak nedelje” autorke Olje Bećković. 

Zbog povrede autorskih prava, Bećković je prošle godine tužila Željka Mitrovića, vlasnika Pinka i Vericu Bradić, voditeljku emisije “Hit Tvit”, zbog povrede autorskih prava. 

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti