VUČIĆ NAPAO SVEŠTENIKA I STAO U ODBRANU SVOJIH: Episkop Nikanor izvređao i sebe i SPC

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je episkop banatski Nikanor izjavama o premijerki Ani Brnabić i manifestaciji Europrajd „izvređao i sebe i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC)“.

„Episkop banatski Nikanor je izvređao sebe i našu crkvu, unizio našu crkvu, mnogo više nego što je bilo kada uradila Ana Brnabić ili bilo ko drugi“, rekao je Vučić.

- Advertisement -

Istakao je da očekuje da vladika Fotije „pokaže dokaze kakav je to pohod na manastire i bogoslovije o kojem je pričao“, a da vladika Nikanor „pokaže dokaze o navodima za Anu Brnabić“.

„Srpska pravoslavna crkva to ima u svojoj dogmi i ona mora da se izjasni protiv toga. Ja nemam ništa protiv toga, to je njeno pravo, ali nema niko pravo da preti ljudima“, naveo je Vučić.

Kazao je da nikada nije učestvovao u takvoj manifestaciji (Prajd) i da mu se nikada nisu sviđale, ali naglasio da je to pravo ljudi, poput prava na sve proteste.

„A šta to vas briga, jedan dan da li će neko da šeta. Šta te briga, idi taj dan na izlet na Avalu, na Frušku goru, gde hoćeš. Kad vidim taj agresivni ton kod nekoga, uvek se pitam šta je iza toga“, kazao je Vučić.

Ponovio je i da se još ne zna da li će Europrajd biti održan, naglašavajući da je to pitanje bezbednosnih procena i mnogih drugih pitanja, a da će odluka biti doneta početkom septembra. 

Episkop banatski Nikanor anatemisao je premijerku Anu Brnabić i sve one koji će učestvovati na Europrajdu u septembru u Beogradu i izjavio da bi „upotrebio i oružje“ protiv učesnika Parade ponosa.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu