Vučić napao poljoprivrednike!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se danas na proteste poljoprivrednika na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka Predsedništva SNS-a, i tim povodom uporedio traktore koje su poljoprivrednici vozili i kojima su štrajkovali 2012. godine i one kojima štrajkuju danas.

– Toliko je besmislica prošlih dana, naročito o nazadovanju Srbije. Ne postoji nijedna sfera da u njoj nije ostvaren ogroman napredak. Kada govorite o nezadovoljnim poljoprivrednicima… Znate li koje su bile ukupne subvencije 2012. a koje su 2023. godine? Tada su bile 25,8 milijardi dinara, danas 66 milijardi plus 15 milijardi – 81 milijardu. I da kažete da je inflacija 100 posto, a nije kumulativno ni blizu, a nije 300 posto. Samo da vidite kolika je razlika kakva je Srbija bila tada, a kakva je danas. Pogledajte kako su tada štrajkovali i kojim su traktorima izlazili na ulice, a pogledajte danas sa kojim traktorima. To su danas najmoderniji trakori i to je na ponos, to nije smešno, mada je vama sve smešno – rekao je Vučić.

- Advertisement -

On je naveo i da poljoprivrednike poziva na razgovor i da ga jedino zanima da „razgovaramo argumentovano, da vidimo šta država može, a ne šta neko želi“.

– Mi smo i ove godine 15 milijardi dodatnih iz budžeta izdvojili u odnosu na 25 milijardi. Kažete da nije dovoljno? Evo, spreman sam da vas saslušam. Spreman sam da čujem, samo nemojte da mi dolazite i da se posle toga hvalite – mi smo neovlašćeno snimali i prisluškivali Anu Brnabić, pa ste još slagali da je rekla nešto što nije rekla – naveo je Vučić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NOLE PORUČIO: Neću da idem niz dlaku sistemu! (VIDEO)

Na konferenciji za medije na Rolan Garosu, Novak Đoković je istakao da ne želi da se menja ni da...

Još priča na sličnu temu