VUČIĆ: Nadam se da nije ničija ideja da se zauzima Ostrog

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa Patrijarhom Irinejom da je za nas važno da se sačuvaju mir i stabilnost u Crnoj Gori, i da što pre dođe do smirivanja tenzija koje se dešavaju prethodnih dana.

„Uveren sam da niko tamo ne misli da bi bilo dobro da neko dođe da zauzima Manastir Ostrog. Nadam se da to nije ničija ideja“, rekao je Vučić i poručio da je jedinstvo za Srbe ključno.

- Advertisement -

Takođe naglasio je ga Srbija treba da deluje rečima, znanjem, pravničkim i drugim alatima. Predsednik je rekao da treba da ukažemo svima svetu na to o čemu se radi, Venecijanskoj komisiji, svetskim organizacijama i telima.

Takođe je rekao da ne postoje razlike između Srbija koji živi u Beogradu, Podgorici. Banjaluci ili nekom drugom mestu. kazao da nema nikakve razlike između Srbina koji živi u Beogradu, Banjaluci, Podgorici. Vučić je preneo da je na sastanku sa patrijarhom razgovarao potrebi očuvanja sprskih svetinja i istakao da je patrijarh rekao da razmišlja o tome da se u narednom periodu formira stručna međunarodna komisija da eventualno zaštiti interes SPC i srpskog naroda, i u Crnoj Gori ako bude potrebno.

Takođe, rekao je da sa Đukanovićem razgovarao i u Tirani i da nema problem da razgovara, uprkos tome što neke stvari vide na drugačiji način.

,,Naše je da poštujemo državu Crnu Goru, da razumemo potrebe i zahteve srpskog naroda. Da se ne stidimo toga što pripadamo srpskom narodu, ne pada mi na pamet, nikoga nismo uvredili, učinili nažao. Ako u svemu lošem što se zbivalo našem narodu ima nešto dobro, to je što se pokazalo jedinstvo srpskog naroda“, zaključio je Vučić.

Patrijarh Irinej se nada da će razum pobediti i da neće doći do otimanja svetinja Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori.


1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: