VUČIĆ MOLI DA VUČEVIĆ DOPUSTI DA MU PLATE KAZNU: Nije pravedno da ide u zatvor

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da nije „pravedno i nije pravično“ da vlasnik lista Informer Dragan J. Vučićević izdržava zatvorsku kaznu.

Vučić je u javljanju za televiziju Pink iz Verone, kazao da je Vučićevića tužio njegov „kolega, novinar“ i da je njemu to „neshvatljivo“ jer on nikada nije tužio medije za uvrede na njegov račun.

- Advertisement -

Vučićević je ušao jutros u Okružni zatvor u Beogradu na izdržavanje šestomesečne kazne, jer je odbio da plati novčanu kaznu na koju je osuđen zbog uvrede novinara Jugoslava Ćosića, zbog čega mu je preinačena u zatvorsku.

Predsednik Srbije je kazao da će se Vučićević zbog zatvorske kazne voditi kao osuđivano lice, navodeći da je to samo zbog toga što je „odgovorio na uvrede nekome“.

Vučić je „zamolio Vučićevića da razmisli o svojoj deci i da dopusti supruzi ili braniocu“ da uplate iznos novčane kazne koji mu je preinačen u zatvorsku. Predsednik je pre nekoliko dana rekao da je sam ponudio da Vučićeviću plati kaznu, ali je urednik Informera to odbio.

Napomenuo je da nema pravo kao predsednik da kritikuje rad pravosuđa, ali je nekoliko puta ponovio svoj stav da Vučićevićevo izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne „nije pravedno i nije pravično“.

„Najviše puta na naslovnicama Danasa“

Na konstataciju novinara da se najviše od svih političara našao na naslovnim stranicama novina tokom prošle godine, ocenio da kada njega drže na naslovnoj strani, prodaju više primeraka nego kada ga tamo nema.

„Ako godišnje imaju oko 300 i nešto brojeva, pošto oni izlaze samo šest puta nedeljno, ja sam od tih 300 i nešo brojeva, na naslovnoj strani bio 80 puta. Oni me promovišu svakog dana, kažu, Firer, diktator, zlikovac… Hoće, pa neće izbore“, rekao je Vučić za TV Pink i dodao da je „svakog dana kriv, zbog Jovanjice ili nečeg drugog“.

Prema njegovim rečima nema dnevne novine u Srbiji na čijim se naslovnim stranama našao više puta od Danas i Nove S.

„To je čudo jedno, napisali su da sam u Jovanjici nešto uradio, pojma nemam šta… Sve što napišu je laž. Nikada nisu istinu napisali… Ali i to je demokratija, ne tužim i ne gonim“, rekao je Vučić.

Dodao je da „neće da plaća reket“ nikome.

„Ja ih razumem, ali bi dobro bilo da napravimo neki ugovor, da mi daju dodatak na penziju, da mi daju neka sredstva kada već žive od mene. Bez mene su propali načisto“, zaključio je Vučić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu