22.1 C
Belgrade
nedelja, 19 septembra, 2021

VUČIĆ: Ludost je što pričaju da Ana nije primila debelom iglom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je premijerka Ana Brnabić primila “Fajzerovu” vakcinu, da će on neku drugu koju odobri Agencija za lekove, predsednik Skupštine Srbije neku treću, a sve kako bi pokazali da su sve vakcine dobre. Naveo je da je počela vakcinacija na severu KiM i da će za sedam dana biti otvoren obnovljeni deo Infektivne klinike.

Sledeća doza “Fajzerovih” vakcina stiže u Srbiju 4. januara.
Na pitanje koju vakcinu on čeka, Vučić je rekao da ne čeka nijednu, već da je dogovor bio da predstavnici vlasti prime različite vakcine, kako bi pokazali građanima da su sve vakcine dobre, da su zdravstvene vlasti odobrile prave vakcine i da motivišu građane da se i oni vakcinišu.

“A nisam u stanju da komentarišem ludosti raznih, da ono što je Ana Brnabić primila nije vakcina jer je debela igla…”, dodao je Vučić.

- Advertisement -

“Vakcine stižu nedeljno, počela vakcinacija i na severu KiM”

Vučić je izjavio da je na severu Kosova i Metohije danas takođe počela vakcinacija “Fajzerovom” vakcinom protiv koronavirusa, koja je pre nekoliko dana stigla u Srbiju.

“Vakcinacija je počela u Leposaviću, i stiže danas u Kosovsku Mitrovicu. To je za starije od 75 godina, prvo njih da zaštitimo, pa onda sve druge”, rekao je Vučić.

- Advertisement -

Prve količine vakcine kompanija “Fajzer” i “Biontek” stigle su u utorak u Srbiju, a juče je počela vakcinacija, što Srbiju, uz Veliku Britaniju i Švajcarsku, svrstava u evropski vrh zemalja koje su u vakcinaciju ušle pre kraja godine.

Vučić je podsetio na to i dodao da će sada na nedeljnom nivou Srbija dobijati vakcine.

“Posle staračkih domova, idemo na zdravstvene radnike, pa sve druge. Polako ćemo da zadajemo snažan udarac koroni i pobedićemo. Kao država pokazali smo sposobnost da nijedan proizvod ne nedostaje. Nijedan lek nije nedostajao. Kada su rekli potreban nam je hlorokin, počeli smo da ga proizvodimo, kada su rekli redemsivir, mi smo ga nabavili. Stvarno sam ponosan na državu koja se ponaša tako ozbiljno”, kazao je on.

“Nove doze Fajzerove vakcine 4. pa 11. januara”
Vučić je najavio da će novi kontingent “Fajzerovih” vakcina u Srbiju stići 4. januara, a zatim i 11. januara, praktično na svakih nedelju dana.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ga je informisao da će to biti dovoljno vakcina za korisnike staračkih domova, ali i za početak vakcinacije medicinskih radnika, posebno onih koji rade u kovid sistemu.

Vučić je dodao da je u bolnici u Batajnici, novoj kovid bolnici koja je otvorena pre oko tri nedelje, prosek godina preminulih je 75.

“Najmlađa osoba koja je preminula imala je 46 godina, a najstarija 96, i to govori da su stariji najveće žrtve i zato je molba da na njih pazimo”, rekao je predsednik.

“Za sedam dana otvara se prvi blok obnovljene Infektivne klinike”
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u roku od sedam dana biti otvoren prvi blok obnovljene Infektivne klinike u Beogradu.

“To je onaj blok koji smo počeli da obnavljamo u martu, pred koronu. Biće otvoren za par dana, i imaće oko 100 ležajeva, što je ogromna pomoć za Beograd”, rekao je on.

Dodao je da će uskoro biti postavljen i kamen temeljac za Klinički centar Vojvodine, podsećajući da se jedan deo renovira, a novi blok radi.

“Još 100 kreveta za Infektivnu kliniku, to je za one koji su predodređeni da se bore protiv virusa i koji su preuzeli najveći teret na sebe. To je sve vrhunski urađeno, u pravom smislu spejs šatl”, objasnio je on.

Vučić je kazao da je, uz nesreću i muku gde umiru stari ljudi, koji su posebno pogođeni ovom bolešću, ponosan na činjenicu šta je država uradila, koliko bolnica i kapaciteta izgradila, i uz pomoć prijatelja opremila.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti